Bankjescollectief komt naar Dieze

???????????????????????????????Iedere eerste zondag van de maand nemen buurtbewoners in verschillende wijken in Nederland deel aan het grootste openluchtcafé van het bankjescollectief. Wijkgenoot Ad Fransman, brengt dit gebeuren naar Diezerpoort. Zondag 3 mei start hij midden op het Simon van Slingelandtplein om 11 uur met zijn eerste bijeenkomst. “Ik zorg voor koffie en thee,” belooft Ad.

Het bankjescollectief moedigt bewoners aan hun straat te zien als een gedeelde woonkamer waar zij mensen uit de buurt kunnen ontmoeten. Het platform staat open voor iedereen. Zowel bewoners als ondernemers met een bankje voor hun huis kunnen deelnemen aan het openluchtcafé. Dit openluchtcafé is geopend in de warme maanden van het jaar, mei tot en met oktober en nu dus ook in Dieze-Oost.

Ad Fransman met 'zijn' bankje

Ad Fransman met ‘zijn’ bankje

Ad heeft het bankje aangemeld op de site van het collectief en hoopt op een goede opkomst. Uitgerekend op 3 mei vertrekken er 300 bussen richting De Kuip in Rotterdam. “Er blijven nog genoeg mensen over die niet naar de voetbal gaan,” lacht Ad en haalt zijn schouders op. Zijn postuur doet denken aan de GVR, de Grote Vriendelijke Reus. Wanneer je een tijdje met Ad praat merk je dat er ook een groot hart in zijn lijf schuilt dat zeer betrokken is bij de wijk. Het brein onder zijn bekende pet, borrelt over van enthousiasme. “Ik wil een operazangeres uitnodigen en ook een keer een openlucht kerkdienst organiseren en voor de kinderen een poppenkastvoorstelling maken.”

Onder de pet van Ad borrelt en bruisen allemaal plannetjes voor het bankje

Onder de pet van Ad borrelen en bruisen allemaal plannetjes voor het bankje

Allemaal plannen die vorm worden gegeven op en rond het bankje op het plein. Dit bankje heeft Ad speciaal geadopteerd. Ad woont op de bovenste verdieping van een flat en heeft hierdoor geen bankje voor de deur waar buurtbewoners op kunnen aanschuiven. Vandaar zijn adoptieplan. De gemeente heeft toegezegd mee te willen werken en stelt materiaal en geld beschikbaar voor het opknappen van de bankjes.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/04/30/bankjescollectief-komt-naar-dieze/25116/

1 reactie

    • Buurvrouw on 30 april 2015 at 17:40

    Leuk Ad! Ik kom kijken! De Emmawijk 15 opent ook een bankje!
    Kijk op http://www.bankjescollectief.nl en open ook een bankje!!!!
    Zwolle heeft er nu 2!!!!

Reacties zijn uitgeschakeld.