Europa om de hoek bij de Creatieve Coöperatie

Creatieve Coöperatie ugDe Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat ontvangt heel wat Europees geld. En wel twee ton, waar vanuit de Coöperatie nog eens twee ton bij wordt gedaan. Vrijdag 8 mei kunnen belangstellenden zien wat er zoal gebeurt met de tweehonderdduizend euro. Dat geld komt uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling en er wordt streng gecontroleerd vanuit Europa, want het is publiek geld.

Eefke Meijerink, directeur, vertelt samen met haar medewerkers Jeroen, Linda, Herman en Hetty, enthousiast hoe ze hier aan de Esdoornstraat creatieve ondernemers bij elkaar brengt. Belangrijk is dat door die samenwerking en ontmoeting creatieve ondernemers tot innovatieve ideeën komen en nieuwe oplossingen bedenken voor de problemen van deze tijd. Dat wordt ook gedaan tijdens de inspiratie ontbijten en de HanZup bijeenkomsten.

Een voorbeeld: samen met de Stadkamer worden mensen ingewijd in de wereld van het 3D printen. Of samen bedenken hoe Zwolle mooier gemaakt kan worden. Daaruit kwam het lampenproject in de Sassenstraat voort.

Creatieve Coöperatie 2015-05-08-14

Er hebben zich ongeveer vijftig ondernemers in de Creatieve Coöperatie gevestigd. Waaronder een bierbrouwer, een steenhouwer, houtbewerkers en een keramiek en schildersatelier. Een ondernemer kan ook ruimtes huren. Vooral op de houtafdeling komt dat voor. Er zijn daar tien flexibele werkplekken.

Per dag bezoeken 100 tot 150 mensen het gebouw. Dat nog steeds oogt als een school, maar binnenkort aangepast gaat worden. De buitenkant krijgt een opfrisbeurt en er zijn plannen om de hal te veranderen, zodat het een zakelijke en een creatieve uitstraling krijgt.

Creatieve Coöperatie 2015-05-08-26

De Creatieve Coöperatie is een initiatief van CIBAP, de vakschool voor verbeelding aan de Nijverheidsstraat. Coby Zandbergen (directeur) is daarin de aanjager geweest. De school begeleidt ook in creatief ondernemerschap. En dat geeft beginnende creatieve ondernemers een belangrijke steun in de rug.

Binnenkort komt er een nieuw bord aan de voordeur van de Creatieve Coöperatie, zodat iedereen kan zien welke ondernemingen er onderdak hebben gevonden.

Meer foto’s vindt u in het album ‘Open dag Creatieve Coöperatie’ of op onze Facebookpagina.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/05/09/europa-om-de-hoek-bij-de-creatieve-cooperatie/25145/