Onthaastcafé strijkt neer in Dieze

Onthaastcafé TnNa jaren op locatie ‘Oostergo’ aan de Pletterstraat het Onthaastcafé te hebben gerund, heeft medeoprichter Yvonne haar eetcafé nu gevestigd in onze wijk. Na wat rond gereden te hebben en gekeken naar andere locaties, is ze uiteindelijk warm onthaald door Focus, aan de Zerboltstraat 63a. Een goede mix, want sinds de nieuwkomer zijn ook anderen gebruik gaan maken van deze locatie.

“We zijn een organisatie die een lekkere maaltijd met liefde bereidt en opdient aan mensen met een kleine verstandelijke beperking en met autisme,” vertelt Yvonne. “De maaltijden worden klaargemaakt door Hannie, die dit al zeven jaar met veel plezier doet.”

Onthaastcafe 2015-05-10-015

Het Onthaastcafé bestaat al sinds 2005 en dit jaar zijn er plannen het tien jarige bestaan groots te vieren. Yvonne en de mensen die daar komen zouden het zeer op prijs stellen als buurtbewoners een keer aanschuiven, om ook van de maaltijden te genieten. De prijzen zijn laag gehouden, een maaltijd kost zes euro. Wanneer je wilt mee eten, kan dat op maandag vanaf 17.00 uur. Je moet je wel vooraf aanmelden op de website van Het Onthaastcafé. Op deze website vind je ook de geschiedenis van de organisatie.

Onthaastcafe 2015-05-10-017

Tekst en foto’s: Ad Fransman.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/05/13/onthaastcafe-strijkt-neer-in-dieze/25205/