Gezond tuintje voor bewoners Diezerpoort

Minimale Tuitjes TnIn de wijk Diezerpoort leven veel mensen van een minimum inkomen. Zij hebben niet altijd de kennis of de mogelijkheden om te kiezen voor een gezonde levensstijl. Daarom zet Stichting Wit het project Minimale Tuintjes in.

Dit project stelt bewoners in staat om kosteloos kennis te maken met het zelf verbouwen van verse producten. De deelnemers ontvangen een kleurige pot, drie soorten groentezaad, aarde, schepje en een gieter voor een gezond maal.

Twee maal per jaar vindt een evaluatie plaats om te bekijken hoe de activiteit bevalt. Indien gewenst worden mensen doorverwezen naar een groter tuinproject, maar natuurlijk kan het ook bij het minimale tuintje blijven.

Kent u iemand in Diezerpoort die gebaat is bij deze actie? Kent u iemand in deze omgeving die graag begint met een laagdrempelig tuintjesproject? Neem dan contact op met Stichting Wit via 06-83 97 09 70 of stuur een mailtje naar arminarm@live.nl. Het project loopt nog tot eind juni en er wordt maximaal één ‘tuintje’ per gezin of adres verstrekt.

Poster Minimale Tuintjes

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/05/20/gezond-tuintje-voor-bewoners-diezerpoort/25242/