Kunstbende viert jubileum met ruim 300 jongeren

Kunstbende ugKunstbende viert dit jaar haar vijfentwintigjarig jubileum. Een mijlpaal en met de lijst aan talenten die Kunstbende Overijssel heeft voortgebracht, denk aan De Sluwe Vos, Chayah, Knarsetand, Johanneke ter Stege, Diss Nie Okay en Tricklebolt, is het project niet meer weg te denken uit het poplandschap.

Zaterdag 6 juni viert Kunstbende haar jubileum met een extra feestelijke voorronde in Hedon. Een sterrencast van presentatoren kondigt ruim 300 Overijsselse jongeren in de categorieën Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater aan.

Kunstbende is dé jongerenorganisatie voor cultuurparticipatie. De wedstrijd is één van de pijlers, waarbij jongeren van 13 tot en met 18 jaar kunnen meedoen aan de categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal en Theater & Performance. De deelname is gratis en inschrijven kan tot maandag 25 mei. Alles kan en mag, als het maar geïnspireerd is op het thema Feest.

De winnaars van de voorronde mogen hun talent laten zien op de landelijke finale in de Westergasfabriek in Amsterdam. Jongeren kunnen zich voor meerdere categorieën inschrijven op www.kunstbende.nl. Bezoekers kunnen voor slechts € 5,00 de voorronde bijwonen en voor kinderen tot 10 jaar geldt er gratis entree.

Kunstbende Campagnebeeld

Kunstbende Campagnebeeld

Nu twee weken voor de Voorronde zijn drie categorieën vol en heeft de organisatie de inschrijving moeten sluiten voor de categorieën Muziek, DJ en Dans. Voor de categorie DJ organiseert Kunstbende dit jaar zelfs voor het eerst twee DJ selectierondes, één in Burgerweeshuis en één in Hedon. Bij de categorie Dans staan er 6 juni maar liefst dertig dansacts geprogrammeerd, en dit maakt deze categorie tot de meest populaire categorie.

Presentatoren
De presentatoren zijn minstens zo spraakmakend want met Juvat Westendorp (bekend van So You Think You Can Dance en Goede Tijden Slechte Tijden) en MC en Rapper PAX, wel bekend van The Kyteman Orchestra op het podium worden de jongeren in stijl aangekondigd.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/05/22/kunstbende-viert-jubileum-met-ruim-300-jongeren/25254/