Mevrouw Jansen bij Loetje aan de Kade

Mevr. Jansen tnBezoekers van Loetje aan de Kade kunnen woensdag 27 mei tijdens de lunch genieten van een kort liedjes programma. Tussen 12.00 uur en 14.00 uur heeft mevrouw Jansen, samen met begeleider Jaco, een try-out voor het optreden van aankomend weekend.  Naast warme broodjes en frisse salades worden er gevoelige liedjes geserveerd. “Maar het begin is even pittig,” waarschuwt de zangeres.

Het eerste nummer is inderdaad stevig en Jaco gaat helemaal los op de piano, maar het vervolg is een stuk rustiger. De liedjes zijn haast breekbaar te noemen en klinken jazzy. Ideaal om van te genieten bij de lunch. Achter de zangeres nipt een oudere heer aan een glas rode wijn en vormt zo een toepasselijk decor.

De achtergrondgeluiden zijn echter niet mis. Terwijl mevrouw Jansen zingt over het bedwingen van de zee, wordt in de keuken duidelijk hoorbaar een afwas bedwongen. Het lijkt de zangeres niet te storen. Met de ogen af en toe gesloten gaat ze op in het lied. “Ik hoor mezelf terug in het boxje,” vertelt ze na afloop, “en dat helpt.”

Mevr. Jansen publiek

Ze vertelt ook dat de nummers die ze brengt, van de band Zijlstra van zanger en trompettist Jeroen Zijlstra komen. “Ik heb hem bij toeval ontdekt en ben gaan luisteren toen hij in Odeon speelde. Ik heb meteen zijn Cd’s  gekocht en daar komen deze nummers van. Toen ik hem mailde en vroeg of ik zijn teksten mocht gebruikte, kreeg is als antwoord: Zolang het amateurkunst is, kun je zingen dat je barst.” En dat liet mevrouw Jansen zich geen twee keer zeggen. “Ik wil graag op het podium staan en dit delen,” verklaart ze met een stralende glimlach.

Mevr. Jansen drankje

De teksten die ze zingt zijn poëtisch te nomen en gaan over verlies, ontheemding en uiteraard ook over de liefde. De muziek is door pianist Jaco speciaal voor deze bezetting gearrangeerd en versterkt het breekbare gevoel van de tekst. Behalve dat eerste nummer dan.  Mocht u deze gedichten op muziek ook eens willen beluisteren, dan kan dat aankomend weekend.  De zangeres uit de Kastanjestraat en haar pianist treden tijdens de week van de amateurkunst op in Odeon. Om precies te zijn, zaterdag de 30 mei van 17.00 uur tot 17.30 uur. Het volledige programma kunt u vinden op de website van de Stadkamer.

Mevr. Jansen klapt

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/05/28/mevrouw-jansen-bij-loetje-aan-de-kade/25278/