Weinig belangstelling voor PvdA buurtbarbecue

PvdA Buurtbarbecue ug“We zetten de deur wijd open en gaan met ‘de buurt’ het gesprek aan, onder het genot van een hapje en drankje”, kondigt fractievoorzitter Eefke Meijerink in de uitnodiging aan. Aangekomen op het Diezerplein staat de voorzitter te grillen en biedt wethouder Nelleke Vedelaar een drankje aan. Zaterdag 30 mei staat er al een aantal mensen op het plein, maar uit onderzoek blijken dat alleen PvdA’ers te zijn. “Er zijn dit jaar geen prominenten aanwezig”, zegt wethouder.

Na een uur zijn er tot nu toe zes buurtgenoten op afgekomen. Misschien is de drempel toch te hoog wordt er in de kring gesuggereerd. Tegen het eind komen er toch nog wat mensen langs, dit blijken dak- en thuislozen te zijn. Even het buikje rond eten en daarna een paar bvo-tjes (biertjes voor onderweg).

Er wordt door de PvdA’ers geen aandacht aan besteed, die staan lekker te babbelen. Voldaan van het eten en drinken ga ik naar huis, maar vraag mezelf af of dit is wat de PvdA wil bereiken met zo’n buurtgesprek.

PvdA Buurtbarbecue 2015-05-30-01PvdA Buurtbarbecue 2015-05-30-02

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/05/31/weinig-belangstelling-voor-pvda-buurtbarbecue/25291/