Schotse spelletjes bij StreetMoves Indische Buurt

StreetMoves Indische Buurt 2015 TnEr hangt een goede sfeer rondom de Vlasakkers in de Indische Buurt, lekkere stukje muziek en een stand waar je eten en drinken kan kopen, waaronder een fruitstokje. De stokjes met diverse fruitsoorten worden verkocht voor maar vijftig cent. “Als het zo door gaat heb ik straks niets meer,” zei de verkoper “zo lekker vinden ze dit”.

Zondagmiddag 7 juni worden Highland Games gespeeld tijdens StreetMoves Indische Buurt. Bij dit wijkevenement zijn op verschillende plekken parkoersen uitgezet met spelletjes als boomstam slalom, vaten rollen, touwtrekken, apenhang, spijker slaan, boomstam gooien en hooizak gooien.

Zowel volwassenen als kinderen doen in verschillende teams, met de namen als Team Ajax, Team De Maaskantjes, de Toppertjes en anderen met veel plezier mee. Ze worden aangemoedigd door een met spelregels voorziene speaker, die met veel passie de boel aan elkaar praat.

StreetMoves Indische Buurt 2015-06-07-03

In drie categorieën (8-11 jaar / 12-15 jaar / 16+) wordt er gestreden om de prijzen. De jongste winnaars waren uiteindelijk ‘ACHP’, de jongeren ‘Maaskantjes’ en de oudste categorie ‘de Sportertjes’. Zij mochten een mooie beker in ontvangst nemen en zich “Highland Games kampioenen” van de Indische Buurt noemen!

StreetMoves Indische Buurt 2015-06-07-02

Speciaal voor de kleinste kinderen tot en met 7 jaar was er een aangepast programma met Highland Games onderdelen die samen met de kinderen bedacht en opgezet waren. Daarnaast verzorgde buurtbewoner Gertjan voor gezonde voeding en leidde speaker Heralth alle onderdelen in goede banen. Vincent en Rudi zorgden ervoor dat de actievelingen op het terras uit konden rusten met een heerlijk muziekje op de achtergrond. Kortom, een zeer geslaagde en sportieve dag!

StreetMoves Indische Buurt 2015-06-07-01

StreetMoves is een activiteit van de sportbuurtclub Club2Move, een samenwerkingsverband tussen SportService Zwolle, Travers Welzijn en GGD IJsselland én de bewoners van Dieze en de Indische Buurt.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/06/09/schotse-spelletjes-bij-streetmoves-indische-buurt/25349/