Fietsers genieten van dagtocht Krieghuusbelten

Fietstocht Krieghuusbelten 2015 TnNa een kop koffie met koek gaat men op weg, twee groepen van ongeveer vijftien personen vertrekken vanaf De Terp. Begeleid door drie voorrijders en één achterrijder, gehuld in gele en rode hesjes, start de fietstocht woensdag 24 juni richting Krieghuusbelten.

Bij de Meppelerstraatweg aangekomen gaan de voorrijders midden op de weg staan en met de hand omhoog sommeren zij het verkeer te stoppen. Zo kan de groep lekker doortrappen en in een rap tempo komen de voorrijders voorbij en gaan weer voor.

Over verschillende paden (breed, smal, van zand en hobbelig) komen de fietsers via een mooie route bij het eerste rustpunt, even wachten op de tweede groep die dan ook met enthousiasme wordt onthaald. Na een tijdje gaan ze verder naar de lunch.

Op de camping ‘Krieghuusbelten’ bij Heino staan een goed gedekte tafel te wachten; met een lekker soepje, verschillende broodjes, een kroket en verschillende drankjes is het helemaal compleet. Je kunt ook een ijsje kopen en dat wordt door vele mensen gedaan.

Fietstocht Krieghuusbelten 2015-06-24-03

De terugweg is net zo mooi als de heenweg, langs het kanaal en vele mooie landschapen. Ook hier worden de wegen afgezet door de voorrijders, die alles in goede banen leiden.

Teruggekomen bij De Terp wacht het gezelschap een koffietafel, met dit keer cake en koek erbij. Al met al een leuke en mooie tocht met gezellige mensen, een aanrader!

Fietstocht Krieghuusbelten 2015-06-24-02

Dit was één van de dagtochten die Fiets en Geniet regelmatig op een woensdagmiddag organiseert. De tochten starten op verschillende plaatsen door heel Zwolle. Meer informatie vindt u op WijZ Fiets & Geniet 2015.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/06/25/fietsers-genieten-van-dagtocht-krieghuusbelten/25544/

1 reactie

    • willy pleiter on 8 juli 2015 at 07:37

    De camping Krieghuusbelten ligt niet in Heino maar in Raalte

Reacties zijn uitgeschakeld.