Een week gratis sporten tijdens Sonrise Dieze

Sonrise Dieze TnAl zes jaar wordt er in de zomervakantie gesport door het team van Sonrise, een project waarbij jongeren een week lang met kinderen en tieners optrekken uit de wijk. Dit jaar is Sonrise Dieze van maandag 6 juli tot en met vrijdag 10 juli in Park de Hogenkamp. Deelname is volledig gratis!

Het Sonrise team geeft sporttraining in voetbal, volleybal, basketbal en acrogym, daarnaast worden er wedstrijden georganiseerd. Door deze activiteiten wordt er gebouwd aan relaties met kinderen en tieners. De sporters delen hun geloof in daden door tijd te maken voor de tieners, te luisteren en plezier met ze te hebben.

Maar ook in woorden wordt het evangelie van Jezus gebracht. Tijdens pauze momenten worden er getuigenissen gegeven of worden er dramastukken opgevoerd. Daarnaast worden er gesprekken aangeknoopt tijdens of bij het sporten.

Het middagprogramma is van 14:00 tot 16:00 uur voor de kinderen van 6 tot 12 jaar. ‘s Avonds van zeven tot negen uur is er een programma voor tieners van 13 jaar en ouder. Op woensdagavond wordt er een barbecue gehouden voor alle kinderen, tieners, sporters, ouders en wijkbewoners. Het is een mooi moment van ontmoeting. Ook bij deze gezellige samenkomst is er een sporter die een getuigenis aflegt.

Sonrise Dieze voetbaltoernooi 2014

Sonrise wordt georganiseerd door de Vrije Evangelische Gemeente en de Grote Kerkgemeente Zwolle. In dit kerkteam zitten namens de VEG Anna Visser en Daphne Kouwen. Zij zorgen onder andere voor de sporters tijdens deze week. Verder zijn er gastgezinnen nodig, kokers, middelen en support op het veld.

Sonrise Dieze Streetdance 2014

Sinds drie jaar werkt Youth for Christ Zwolle nauw samen met het Sonrise Project en deze kerken.  Samen willen zij proberen om het niet alleen één week te laten zijn waarin wij present mogen zijn voor de tieners, maar het hele jaar door. Dat gebeurt nu door tweewekelijks aanwezig te zijn met een pannakooi in het park, een meidenclub en maatjeswerk. Een beweging in de wijk die het hele jaar door voelbaar en zichtbaar is.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/07/02/een-week-gratis-sporten-tijdens-sonrise-dieze/25637/