De Esdoorn gaat de wijk in

Tuin De Esdoorn TnEr is veel veranderd in de zorg, met name de organisatie van de zorg. De overheid wil dat mensen langer thuis blijven wonen, ook al heeft men hulp nodig. Maar hoe regel je als burger de zorg of hulp die je nodig hebt? Woonzorgcentrum De Esdoorn helpt u hierbij!

Allereerst is het belangrijk dat je naar je de huisarts gaat, aangezien de huisarts de wijkverpleging in kan schakelen. De wijkverpleging regelt de thuiszorg. Vanaf januari biedt ook De Esdoorn thuiszorg.

De thuiszorg biedt de zorg waarvoor de wijkverpleegkundige een indicatie heeft gegeven, zoals hulp bij het douchen of het verbinden van wonden. Is het belangrijk dat er alarmering in huis is? Dan zal dit voor u worden aangelegd.

Behandelcentrum
Heeft u andere problemen, zoals problemen met lopen, ook dan kan De Esdoorn hulp bieden. In de zorglocatie van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht aan de Esdoornstraat 7 is een behandelcentrum ingericht. U vindt logopedie, ergotherapie en fysiotherapie hier onder één dak.

U kunt hier terecht wanneer u bijvoorbeeld een beroerte heeft gehad en moeite heeft met slikken of spreken. De logopedist kan u hierbij hulp bieden. Ook wanneer het lopen niet meer naar wens gaat, biedt de fysiotherapeut hulp om u mobieler te maken. Het behandelcentrum zet alles in om te zorgen dat ook de oudere mens langer thuis kan blijven wonen. De ergotherapeut probeert om iedereen die moeite heeft met de dagelijkse handelingen te leren zo zelfstandig mogelijk de dag door te komen. Om voor een behandeling in aanmerking te komen, moet u eerst langs de huisarts. Vergoeding hangt af van de zorgverzekering die u hebt afgesloten. Om vervelende verrassingen te voorkomen is het verstandig eerst contact op te nemen met uw verzekeraar.

Margreet Bouwhuis en Tulay Eroglu in de tuin van De Esdoorn

Margreet Bouwhuis en Tulay Eroglu in de tuin van De Esdoorn

Restaurant Onder de Esdoorn
De Esdoorn heeft op de begane grond een gezellig restaurant. Bewoners en bezoekers maken hier graag gebruik van. Men ontmoet elkaar en blijft met elkaar in verbinding. Het restaurant ‘Onder de Esdoorn’ is ook open voor buurtbewoners, men kan vanaf 12:00 uur tegen een vergoeding van € 6,65 een warme maaltijd nuttigen.

Dagbesteding
Heeft u een partner die ondersteuning of begeleiding nodig heeft en blijft er voor u zelf weinig tijd over om even bij te komen? Dagbesteding biedt u wellicht uitkomst. De Esdoorn biedt mensen die daarvoor een indicatie hebben in een huiskamer dagbesteding en ondersteuning aan.

Margreet Bouwhuis en Tulay Eroglu 2015-05-13-01

Verdere ondersteuning
Maar De Esdoorn biedt u als wijkbewoner meer! De Isala bezoekt wekelijks vele locaties in Zwolle, waaronder De Esdoorn. Komt u in aanmerkingen om bloed te laten prikken? Bespaar dan uw gang naar het ziekenhuis. U kunt iedere woensdag van 10.00 tot 10.30 uur bloed laten prikken in De Esdoorn.

Vrijwilligers gevraagd
Bewoners van De Esdoorn zijn veelal niet meer mobiel en willen graag een keer naar buiten. Daarvoor zoekt De Esdoorn vrijwilligers die geregeld met bewoners willen wandelen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de receptie van De Esdoorn of bel 038 – 457 41 41.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/07/15/de-esdoorn-gaat-de-wijk-in/25733/