Leerzame Summerschool bij Creatieve Coöperatie

Summerschool en Plokko TnVorige week organiseerde de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat in Dieze-West de ‘Summerschool #038kantelt/Plokko speellab’ week. Dit onder het motto: ‘niet chillen maar skillen’. De week stond in het teken van leren mét en door elkaar. Van 13 tot 18 juli wandelden groepen bezoekers, meest ouders met kinderen, binnen om een kijkje te nemen.

Met door de Creatieve Coöperatie gemaakt en beschikbaar gesteld materiaal konden ze creatief tekenen, spelen en mindmappen: een structuur maken met vormen, beeld en tekst om informatie op te slaan en te onthouden.

De week bood vooral gelegenheid om kennis te maken met Plokko: plastic speelvormen in alle kleuren en maten, en heette daarom ook ‘Plokko speellab’ week. De bloemvormige platte plastic schijven die met een 3D printer worden gemaakt, kunnen als een soort lego in elkaar worden geklikt en ook gebruikt worden in combinatie met allerlei andere materialen. Een paar in de zaal aanwezige constructies, gebouwd met Plokko’s en houten pennen gaven daarvan een indruk, en dienden als voorbeeld voor kinderen die met de Plokko’s zelf constructies bouwden.

Summerschool en Plokko 2015-07-13-02

Het laten uitprinten van eigen gemaakte 3D ontwerpen op een 3D printer was ook mogelijk. Er werd enthousiast gebruik van gemaakt, al kwamen sommige voorwerpen niet helemaal volgens het gemaakte ontwerp uit de 3D printer. Met handprinterpennen konden de kinderen gekleurde plastic strengen, filamenten, omsmelten tot allerlei kleine 3D vormpjes. Met de pennen konden ook plastic vormen op papier worden getekend.

Summerschool en Plokko 2015-07-13-01

Voor de kleinsten was er het bordspel ‘de weg van de slak’: een soort ganzenbord met hindernissen, en in de workshop ‘stiften’ kon wie daar meer voor voelde leren schetsen, en stillevens leren maken.

Albert Barth van het team Plokko en mede organisator van de Summerschool #038 kantelt/Plokko speellab week was bijzonder tevreden over de actieve bezoekersbelangstelling voor het evenement.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/07/20/leerzame-summerschool-bij-creatieve-cooperatie/25766/