Verrassende eerste repetitie Voorwaarts

 

Voorwaarts tnHet is deze zomer af en toe behoorlijk warm, maar warm of niet, er wordt hard gewerkt aan de Radewijnsstraat 4. Het muziekgebouw van Voorwaarts wordt behoorlijk onder handen genomen. Niet alleen het gebouw moet eraan geloven, ook de tuin krijgt een grote beurt. De leden van Voorwaarts wacht dan ook een flinke verrassing wanneer ze maandag naar de eerste repetitie komen. PR man Henk van Raaij is even uit het veld geslagen: “Ze zijn meer onder de indruk van de hoeveelheid tuinafval dan de hoeveelheid werk die we met een aantal mensen in de verbouwing gestoken hebben.”

De leden krijgen deze maandag de foto’s van de verbouwing te zien. Gelukkig zijn er ook wel mensen die de hoeveelheid werk inzien. Henk vertelt dat het bestuur elk jaar probeert een paar dingen in de vakantie aan te pakken die anders blijven liggen. “Ook dit jaar is het met hulp van een paar mensen die in hun vrije tijd (zover ze die hadden i.v.m. hun eigen werk) gelukt en zelfs MEER dan de planning was!”

Voorwaarts 2

“Het  begint met de vervanging van een muur en je eindigt met het snoeien rond het gebouw. Het ziet er nu wel veel beter en ruimer uit, zowel voor onszelf als voor de omgeving. Er kwamen dan ook regelmatig mensen een praatje maken en zeiden dat ze het een grote verbetering vonden. Ondanks dat we wel konden merken dat onze leeftijd ook wel een rol mee gaat spelen konden we toch de wil opbrengen om meer en meer te doen. Na drie weken hebben er dan ook een punt achter gezet aan het werk en kijken we vanaf de bar tevreden naar de nieuwe muur en de opgeknapte tuin.”

Voorwaarts

Behalve een aantal bestuursleden zijn er meer vrijwilligers actief geweest. Zo wordt er een timmerman ingeschakeld en biedt iemand met een professionele aanhanger aan alle afval weg te brengen. Van Raaij wil geen namen noemen, omdat hij niemand wil vergeten, of te kort wil doen. Het metselwerk is uitbesteed, omdat dit volgens de enthousiaste muzikant, een vak apart is.

Voorwaarts 3

Nu is het natuurlijk niet zo dat Voorwaarts geen wensen meer heeft. De bestuursleden lopen nu al te denken om de toiletten aan te pakken, want ook deze zijn hard aan een update toe. “Maar, zegt de gedreven PR man, “daar komt een probleem bij, de financiën. Wie gaat dat betalen? Wij als muziekvereniging moeten wel op de centen letten!” Henk van Raaij doet daarom de volgende warme oproep: “Wij zoeken dan ook iemand die ons 70 m² laminaat voor aan de wanden wil doneren.”

Voorwaarts 4

“Misschien dat het wijkplatform of de gemeente (eenmalig) iets voor ons kan betekenen.

Leuker kan ik het niet maken. Wat wel leuk blijft is muziek maken voor iedereen, zowel jong als oud. Neem eens een kijkje op de website van Voorwaarts.”

Voorwaarts 5

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/08/20/verrassende-eerste-repetitie-voorwaarts/25935/