WijZ start nieuw seizoen met veel beweging

WijZ De Terp ugWijZ daagt mensen uit om actief te zijn en te blijven en om zelf de regie over het eigen leven te houden. WijZ organiseert daarom een totaalpakket aan activiteiten en diensten dat mensen helpt een balans te vinden in het leven.

Zo biedt WijZ een inspirerende sociale omgeving, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zelf of samen met anderen activiteiten kunnen organiseren. WijZ biedt mensen die hiertoe niet (meer) in staat zijn ondersteuning en begeleiding op een manier die aansluit bij de individuele wensen. De eerste week van september starten alle WijZ-activiteiten, waaronder ‘WijZ in Beweging’ en ‘WijZ met elkaar’.

WijZ in Beweging, dat kan op uw eigen niveau, op de manier zoals u dat wilt. Zoekt u graag de grens op? Of doet u het liever wat rustiger aan? De docent gaat uit van uw wensen en mogelijkheden. Bewegen bij WijZ gebeurt zowel buiten als binnen op allerlei locaties in Zwolle. Benieuwd naar de beweegactiviteiten bij u in de buurt, bekijk de BeweegWijZer of www.wijz.nu/beweeg.

Wilt u liever creatief bezig zijn of deelnemen aan een koor, een (informatieve) lezing of een spelletjesmiddag bijwonen? Ook dat kan bij WijZ. Al dit aanbod staat vermeld in de SamenWijZer of bekijk www.wijz.nu/samen.

De Beweeg- en SamenWijZer liggen voor u klaar in WijZlocatie De Terp, Radewijnsstraat 1. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u bellen met WijZ, tel. 038 – 851 57 00.

Ingang WijZ De Terp

Nieuw bij WijZ Mindfitness
Je komt in beweging door even stil te staan. Mindfitness is bewegen in aandacht. De lessen zijn erop gericht een goede fysieke en mentale conditie op te bouwen en/of te behouden door zowel in- als ontspanning. Een combinatie van o.a. ontspanning, bewegen op muziek, Mindfulness (aandachtstraining) en meditatietechniek. Mindfitness is een uurtje quality-time met jezelf, waarbij het accent ligt op het ervaren van verbinding, ontspanning en plezier.

Mindfitness is vanaf 3 september elke donderdag tussen 09.00 en 10.00 uur in WijZlocatie De Terp aan de Radewijnsstraat 1. Kosten € 55,00 voor vijftien lessen van één uur. Voor meer informatie en/of aanmelden bel 038 – 851 57 00.

BeweegSamen
Houdt u van fietsen, maar kan uw vaste fietsmaatje niet (meer) mee? Wilt u graag zwemmen, maar liever niet alleen? Of wilt u samen met een maatje naar een beweeggroep? Het lijkt allemaal heel gewoon, maar als het niet meer lukt zijn deze activiteiten zo bijzonder. Bij BeweegSamen kan een vrijwilliger, samen met u, die gewone dingen weer mogelijk maken. Niet één keer, maar gedurende een langere periode. Want samen bewegen is leuker dan alleen!

BeweegSamen is speciaal voor mensen die door omstandigheden niet meer in staat zijn om een beweegactiviteit te doen die hij of zij graag wil doen. Bent u bijvoorbeeld slechter ter been, door ziekte of een beperking, of kent u geen mensen om de activiteiten samen mee te doen? Doe dan met ons mee!

Hoe werkt BeweegSamen?
De buurtsportcoach gaat met u in gesprek over uw wensen en mogelijkheden. Daarna gaan we op zoek naar een vrijwilliger die bij u past. Vervolgens wordt er een kennismakingsgesprek gepland met u en de vrijwilliger. Als er een goede klik is kunt u samen met uw beweegmaatje activiteiten ondernemen die u fijn vindt om te doen. Deelname aan BeweegSamen is gratis. U betaalt uiteraard wel voor deelname aan beweegactiviteiten, waarvoor normaal gesproken ook betaald dient te worden.

Vrijwilligers
BeweegSamen gaat om één op één contact met iemand die, om uiteenlopende redenen, zijn of haar favoriete activiteiten niet meer kan doen. De match komt tot stand op basis van een verwachte persoonlijke klik en overeenkomst in interesse.

Aanmelden en kennismaken
BeweegSamen is een project van de buurtsportcoaches van Sportservice Zwolle, WijZ en Travers Welzijn. Voor meer informatie en aanmelden als deelnemer of vrijwilliger kunt u contact opnemen met de buurtsportcoaches, Marloes Holterman of Linda Schwering. Zij zijn buurtsportcoaches vanuit WijZ bij Sportservice Zwolle en te bereiken via telefoonnummer 038 – 423 66 86 of stuur een e-mail naar buurtsportcoach@sportservicezwolle.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/08/27/wijz-start-nieuw-seizoen-met-veel-beweging/25994/