Predikant Hortensius ruilt Oosterkerk voor Hattem

Wim Hortensius ugDe Zwolse predikant Wim Hortensius verlaat Zwolle en steekt de IJssel over. Na elf jaar predikant te zijn geweest in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel, wordt hij predikant in Hattem. Op 6 september neemt hij afscheid tijdens de zondagse viering in de Oosterkerk om 10.00 uur.

Hortensius, die ook zijn 25-jarig ambtsjubileum viert, wil als predikant midden tussen de mensen staan. Hij heeft zich gespecialiseerd in Bibliodrama en zoekt vaak verbinding met kunst, met name kunst van de Joodse kunstenaar Marc Chagall.

De predikant vindt het belangrijk dat in het geloof en in de kerk mensen zichzelf mogen zijn. Om die reden zocht hij samenwerking met het COC in Zwolle om mensen in gesprek te laten gaan over geloof en homoseksualiteit onder de titel ‘Anders in de kerk’. Ook richtte hij zich sterk op het jongerenwerk en zette hij zich in voor de oecumene: de samenwerking met andere kerkgenootschappen in Zwolle.

Op zondag 13 september om 15.00 uur doet dominee Hortensius intrede in de Andreaskerk te Hattem.

Ds. Wim Hortensius (foto Oosterkerk)

Ds. Wim Hortensius (foto Oosterkerk)

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/08/30/predikant-hortensius-ruilt-oosterkerk-voor-hattem/26018/