Fancy fair voor nieuw Wessel van der Maatenplein

Fancy fair Wessel van der Maatenplein ugOp Burendag organiseren bewoners in de Indische Buurt een gezellige fancy fair voor het opknappen van het Wessel van der Maatenplein. Op zaterdag 26 september verandert het plein en een deel van de Sumatrastraat in een kleine markt afgewisseld met tal van activiteiten voor kinderen en volwassenen.

Tussen 11:00 en 15:00 uur is er een gezellige rommelmarkt met kraampjes en kleedjes, waar je onder andere kleding, kaarten of huisdecoraties kunt kopen. Verder kun je een hamburger of fruit sticks eten en meedoen aan diverse rondes van een loterij of de snelste tijd neerzetten op de bierfiets.

Voor kinderen is er een speciale stempelkaart gemaakt waarmee ze voor twee euro mee kunnen doen aan een estafette race, zaklopen, blikgooien en cupcakes of cake versieren. Verder wordt er geschminkt, is er een springkussen en krijgen ze een suikerspin.

“We willen het Wessel van der Maatenplein opknappen en daarvoor moeten de bewoners twee duizend euro bij elkaar verzamelen”, legt één van de initiatiefneemsters uit. “De plantenbakken gaan er allemaal uit en het plein wordt vlak met groenstroken aan de zijkanten. Verder willen we voor de kinderen een knikkerpot, een racebaan en een hink-stap-sprong spel aanleggen. Het geld wat we vandaag ophalen, met verhuur en activiteiten op de fancy fair, wordt volledig besteed aan de opknapbeurt. We hebben al bijdragen ontvangen van Woningstichting SWZ, Openbaar Belang en Wijkvereniging De Vlasakkers, dus we zijn een heel eind.”

Fancy fair Wessel van der Maatenplein 2015-09-26-03

Rond half drie is de laatste loterijronde met als hoofdprijs een winkelwagen vol met boodschappen, die gegeven zijn door bewoners uit de buurt. Cafetaria Moby Dick, Het Onderdelenhuis, Mamaloe’s Taarten, Crea JoJo, Coop Vechtstraat, Tabakshop Thomas a Kempis, Mobile-Today, Kruidvat, Fakkert, Francisca’s Nails, Dondersteentje, zanger Wimmie en Speeltuin Madrid Ommen hebben prijzen voor de loterij gesponsord.

De gelukkige winnaar is Gino en neemt de volle kar met boodschappen mee naar huis. Kinderen krijgen bij het inleveren van de stempelkaart een rugtas met een zonnebril en een M&M beker.

Fancy fair Wessel van der Maatenplein 2015-09-26-10Fancy fair Wessel van der Maatenplein 2015-09-26-18Fancy fair Wessel van der Maatenplein 2015-09-26-07Fancy fair Wessel van der Maatenplein 2015-09-26-14Fancy fair Wessel van der Maatenplein 2015-09-26-21Fancy fair Wessel van der Maatenplein 2015-09-26-06Fancy fair Wessel van der Maatenplein 2015-09-26-29Fancy fair Wessel van der Maatenplein 2015-09-26-25

Gino is de gelukkige winnaar bij de loterij en neemt de volle kar met boodschappen mee naar huis

Gino is de gelukkige winnaar bij de loterij en neemt de volle kar met boodschappen mee naar huis

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/09/26/fancy-fair-voor-nieuw-wessel-van-der-maatenplein/26386/