Huiskamerfestival Muziek bij de Buren ook in Zwolle

Muziek bij de buren 2015 TnOp zondagmiddag 13 december veranderen huiskamers door heel Nederland in intieme podia en kan iedereen luisteren naar bijzondere optredens van lokale talenten. Ook Zwolle doet dit jaar mee aan Muziek bij de Buren en wordt hier georganiseerd in samenwerking met poppodium Hedon en Travers Welzijn. Hét huiskamerfestival van Nederland is momenteel op zoek naar huiskamers en artiesten! Aanmelden kan tot en met 23 oktober via www.muziekbijdeburen.nl.

Tijdens Muziek bij de Buren kan je op zondag 13 december in verschillende huiskamers genieten van gratis optredens met uiteenlopende muziekgenres; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot wereldmuziek. Ontmoet niet alleen lokale muzikanten, maar maak ook kennis met de stad en haar bewoners.

Huiskamers en artiesten gezocht
Inwoners van Zwolle kunnen zich vanaf nu opgeven als huiskamer, muzikant, of beide! Want alleen samen maken wij Nederland op 13 december gezelliger en muzikaler. Tot 23 oktober 2015 kunnen huiskamers en muzikanten zich inschrijven via de website van Muziek bij de Buren.

MbdB2015_ZWO_A6flyer_werving.indd

Ontstaansgeschiedenis
Muziek bij de Buren is in 2013 in Arnhem gestart om bewoners te stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk – zonder financiële drempels – met cultuur bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij de stad en haar bewoners zijn. De eerste Arnhemse editie met 169 optredens in 59 huiskamers was een groot succes. Vorig jaar werd de eerste editie in Deventer georganiseerd en dit jaar breidt Muziek bij de Buren uit naar Hengelo, Nijmegen en Zwolle. Momenteel is Muziek bij de Buren met projectteams in steden door heel Nederland in gesprek om volgend jaar in nog meer steden huiskamerconcerten te realiseren.

Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je dus niet alleen de inwoners van de stad, maar maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat jouw stad op muzikaal vlak te bieden heeft. Muziek verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die langs alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken gaat.

Organisatie Muziek bij de Buren
Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren in Arnhem. In Zwolle wordt het festival georganiseerd in samenwerking met poppodium Hedon en Travers Welzijn.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/10/03/huiskamerfestival-muziek-bij-de-buren-ook-in-zwolle/26453/