Zwolse dansformatie treedt op bij jeugddienst VEG

Kapel VEG TnDe Zwolse dansformatie Dancing Devotion treedt op tijdens de jeugddienst die de Vrije Evangelische Gemeente van Zwolle zondagmorgen 11 oktober om 10.00 uur organiseert in de Kapel aan de Hogenkampsweg.

De bijdrage van Dancing Devotion sluit aan bij het thema van de dienst: “Gold”. Een thema waarin het gaat over eigen waarde, positief zelfbeeld, jezelf gekend weten, uniek-zijn, bijzonder-zijn, kortom over alle basisbehoeften van ieder mens, zeker ook van jongeren. Rondom dit originele thema hebben Dancing Devotion en voorganger Henk van Dam een aansprekend, gevarieerd, creatief en interactief totaalprogramma samengesteld voor deze jeugddienst.

Het is deze maand precies tien jaar geleden dat de VEG Zwolle een nieuwe weg is ingeslagen. De toen sterk vergrijsde en heel kleine geloofsgemeenschap besloot om zich opener en laagdrempeliger te profileren, met name ook in de wijk Dieze-Oost waarin het sfeervolle puntkerkje staat.

Die keuze heeft veel impact gehad en geleid tot een omwenteling in deze kleine geloofsgemeenschap en een relatief sterke groei: het aantal kerkgangers is verviervoudigd en tal van jonge gezinnen (de gemeente telt ruim vijfentwintig kinderen onder de 12 jaar) en 40-ers zijn inmiddels vaste bezoekers van de diensten en actief betrokken bij allerlei andere onderdelen van deze bruisende en actieve gemeente.

Onderdeel van de nieuwe koers en de laagdrempeligheid is de reeks bijzondere diensten op elke tweede zondag van de maand. Dit keer is dat dus een jeugddienst, helemaal passend bij het nieuwe image van de VEG: de gemeente is actief betrokken bij het missionaire jongerenwerk in de wijk wat in samenwerking met Youth for Christ gestalte krijgt. Daarnaast zijn er ook binnen de gemeente diverse tieneractiviteiten opgestart en in ontwikkeling.

Dancing Devotion tijdens de Color Splash Shoot

Dancing Devotion tijdens de Color Splash Shoot

De muzikale begeleiding in deze jeugddienst wordt verzorgd door muzikaal talent vanuit de gemeente zelf. Zij zorgen voor een eigen, bij het karakter van deze dienst passende muzikale toon die in combinatie met de andere onderdelen van deze dienst en de bijdrage van Dancing Devotion staan voor een dienst die anders is dan gewoon maar juist daarin extra aansprekend.

De Kapel is open vanaf 9.30 uur. Na afloop is er koffie, thee, limonade en gelegenheid voor ontmoeting met elkaar en de leden van Dancing Devotion.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/10/04/zwolse-dansformatie-treedt-op-bij-jeugddienst-veg/26457/