Stadstuin Het Verre Oosten geeft gratis festival

Het Verre Oosten ugBewonersinitiatief stadstuin ‘het Verre Oosten’ uit de Zwolse wijk Dieze-Oost organiseert 24 oktober een gratis mini festival voor iedereen die van tuinieren en gezelligheid houdt.

Bezoekers van het festival worden vanaf één uur ’s middags getrakteerd op lekkernijen uit de stadstuin en kunnen meedoen aan verschillende groene workshops, zoals zaadbommen maken en groentes kiemen. Ook kunnen ze met hun eigen instrument lekker jammen, met onder andere de band Die Treibende Karawane. Verder kunnen meegebrachte boeken worden geruild bij de boekenruil tafel van het Dieze Collectief.

Het festival is onder andere bedoeld om de mensen te bedanken die betrokken zijn geweest bij de opbouw van de stadstuin twee jaar geleden. “We vinden het leuk om iedereen die geholpen heeft extra in het zonnetje te zetten” zegt Ryolanda Woudstra, één van de initiatiefnemers van de stadstuin.

Opbouwers van de stadstuin in 2013

Opbouwers van de stadstuin in 2013

“We willen deze mensen en ook de wijkbewoners graag laten zien hoe mooi de tuin er na twee jaar bij staat.” De enthousiaste vrijwilligers bij ‘het Verre Oosten’ hopen dat er veel mensen zullen komen naar het festival, want ze organiseren dit festival met heel veel liefde.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/10/16/stadstuin-het-verre-oosten-geeft-gratis-festival/26504/