Snel internet komt dichterbij voor bewoners Het Noorden

CAS Het NoordenDe werkzaamheden hebben enige vertraging opgelopen maar het lijkt er nu toch echt van te komen: internet en bellen voor de 190 particuliere woningen in Het Noorden.

De bewoners van deze huizen maken gebruik van een eigen kabelnetwerk van de Vereniging CAS Het Noorden.

Begin dit jaar geleden gaf het bestuur van de vereniging al aan dat alle aansluitingen in de woningen vervangen zouden worden om naast televisie en radio ook internet-verkeer en telefonie mogelijk te maken.

Daarvoor werd het bedrijf A.Hak telecom ingeschakeld. Dat bedrijf begon voortvarend maar de activiteiten van het bedrijf werden overgenomen door VIB Netwerken. Hierdoor trad een flinke vertraging op.

VIB Netwerken is met de overname de huisinstallateur in het Ziggo werkgebied, Zuid Drenthe / Overijssel geworden.

Inmiddels is de draad weer opgepakt en worden de laatste CAI-contactpunten in de huizen vervangen.

Daarnaast is het bedrijf bezig met het aanpassen van de versterker-kasten in de straten van Het Noorden. Deze kasten worden voorzien van nieuwe versterkers, waardoor niet alleen signaal naar de abonnees kan worden gestuurd, maar er ook signalen van de gebruikers naar het netwerk kunnen worden verstuurd. Dit retour-geschikt maken van het netwerk is nodig voor internet, telefonie en interactieve televisie.

De 190 woningen krijgen geen glasvezel. Ziggo gaat de bewoners binnenkort wel snel internet aanbieden maar blijft daarbij gebruik maken van de vertrouwde coaxkabel.

Verwarring

Ik de wijk is onlangs op de hoek van de Albert Cuypstraat en de Hobbemastraat een nieuw verdeelhuis geplaatst. Dat leidt tot veel verwarring. Bewoners denken dat dit huis geplaatst is in verband met de werkzaamheden aan het netwerk van CAS Het Noorden.

‘Dat is niet waar, het is geen gebouw van ons’, zegt Henk Heinhuis de voorzitter van CAS Het Noorden. “Onze vereniging heeft niets met dat gebouwtje te maken.”  Het geplaatste gebouw is voor de andere woningen (flats en duplex-woningen) in de wijk.

Onduidelijk

Wanneer de leden van Vereniging CAS Het Noorden gebruik kunnen maken van het vernieuwde netwerk en dus van internet en telefonie van Ziggo is, volgens Heinhuis nog onduidelijk. Eerst moeten alle CAI-contactpunten in de woningen zijn vervangen en enkele versterker-kasten nog worden aangepast.

Lees ook: Kabelnetwerk in Het Noorden aangepast  en Digitale revolutie in Het Noorden en Leden van kabelnetwerk kiezen nieuw bestuur.

CAS Het Noorden

CAS Het Noorden

CAS Het Noorden

CAS Het Noorden

Huisje hoek Albert Cuypstraat - Hobbemastraat

Huisje hoek Albert Cuypstraat – Hobbemastraat

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/11/02/snel-internet-komt-dichterbij-voor-bewoners-het-noorden/26580/