Nieuwe werkplek Arie Slob in Diezerpoort

Arie Slob TnVandaag in het NOS journaal: Arie Slob verlaat de politiek. Wat de NOS niet vermeldt is het feit dat dit gezicht van de ChristenUnie in Diezerpoort aan het werk gaat. Hij wordt de nieuwe directeur van het Historisch Centrum Overijssel. Slob vindt het “na veertien jaar topsport” tijd voor iets anders.

De heer Slob wordt gelijktijdig benoemd tot directeur van de Stichting IJsselacademie. De heer Slob is op dit moment nog fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Per 1 januari 2016 start hij bij het Historisch Centrum Overijssel.

Arie Slob heeft na zijn studie ‘Doctoraal geschiedenis’ aan de Rijksuniversiteit Groningen bestuurservaring opgedaan als onder andere directeur van een landelijke onderwijsorganisatie, lid van de Tweede Kamer, lid van het bestuur van de stichting Parlementaire Geschiedschrijving en bestuurslid/voorzitter van Stichting Collectie Zwolle 1940 – 1945.

Arie Slob 2014-10-11

Het Historisch Centrum Overijssel is het informatiecentrum voor de geschiedenis van de provincie Overijssel en de stad Zwolle. Het beheert archieven, boeken, prenten, kranten, kaarten, foto’s, films, geluidsopnamen en video’s en stelt deze ter beschikking aan een breed en gevarieerd publiek. De heer Slob zal zich komende jaren bezig houden met onder meer (digitaal) archiefbeheer, programma MijnStadMijnDorp, de bedrijfsvoering en het onderhouden en uitbreiden van het netwerk en de rol van het HCO in Zwolle en Overijssel.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/11/10/nieuwe-werkplek-arie-slob-in-diezerpoort/26670/