Gladheid door gevallen bladeren

Jupiterstraat 2015-11-11Er bereiken ons deze dagen opmerkingen van bewoners over het vele blad dat op wegen en trottoirs gedwarreld is. Het lijkt meer dan voorgaande jaren. Uiteraard zal het ongeveer hetzelfde aantal blaadjes zijn, maar het lijkt of er minder geveegd en, of geblazen wordt.

Je kunt zo een flinke schuiver maken met de fiets. Met vochtig weer wordt het hier en daar spekglad door al het blad op de weg en met name aan de kanten waar gefietst wordt.

Sommige trottoirs rond de Jumbo liggen bezaaid met blad en veel ouderen schuifelen hier door de blaadjes naartoe voor hun dagelijkse boodschappen. Is er binnen de gemeente een gewijzigd beleid aangaande bladvegen? Zijn ze van de bladoverlast op de hoogte? De gemeente heeft het bladvegen uitbesteed aan de ROVA en deze geeft de volgende reactie.

“Het klopt dat er meer klachten zijn over blad afval. De reden is dat het blad dit keer bijna allemaal in één week is gevallen en dat het de afgelopen dagen niet heeft gewaaid. Hierdoor is al het afgewaaide blad op de plek blijven liggen waar het is gevallen. Wij hebben alle veegmachines ingezet en zelfs extern een bedrijf ingehuurd. Meer kunnen we niet doen. Er is dus geen beleidswijziging. Sterker nog, ROVA zet extra materiaal in.”

Molenkampsweg

Molenkampsweg

Van Wevelinkhovenstraat

Van Wevelinkhovenstraat

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/11/12/gladheid-door-gevallen-bladeren/26696/