Gijs en Guusje wonen in Diezerpoort

Berry ten Hoven tnGijs en Guusje zijn een tweeling. Twee guitige kinderen die de dagelijkse realiteit een komisch tintje geven. U zult ze nooit op straat tegen komen, maar wel hun schepper Berry ten Hoven. In zijn verrassend ruime en lichte huiskamer aan de Anthony Duyckstraat worden uitspraken van zoon Noah in een verhaaltje gegoten.  En nu is er een heus kinderboek. “Een soort moderne Jip en Janneke”, vindt de schrijver.

Daar heeft het boekje inderdaad wel wat van weg. Net als het beroemde duo van Annie M. G. Schmidt gaat het in Gijs en Guusje over de dagelijkse avonturen van een jongetje en meisje. De verhaaltjes passen precies op een pagina en op de pagina ernaast staat een illustratie in zwart wit. De illustraties zijn van Linda Udding. Berry heeft bij toeval de creatieve talenten van zijn collega Linda op de werkvloer ontdekt.

Tekstschrijver en dichter Berry ten Hoven is nu ook kinderboekenschrijver

Tekstschrijver en dichter Berry ten Hoven is nu ook kinderboekenschrijver

Gijs en Guusje is een prima boek om uit voor te lezen en tot het eind van het jaar ook nog eens met korting verkrijgbaar. Een origineel Sinterklaas cadeautje, maar dan moet u het boek wel bestellen via de website.  Het kinderboek wordt voor € 11,95 thuisbezorgd en dat bespaart ‘de Sint’ een tochtje door het gure weer. Vanaf volgend jaar ligt het boekje ook in de boekhandel.  “Ik heb tot zijn vierde jaar alle grappige uitspraken van mijn zoon opgetekend. Dat waren er genoeg om een boekje van te maken. Hij is nu zeven, maar wil graag voorgelezen worden uit het boek. De verhaaltjes zijn denk ik, geschikt voor ruwweg kinderen tussen drie en acht jaar,” legt Berry uit.

Illustratie van Linda Udding bij het verhaaltje over een bezoek aan de tandarts

Illustratie van Linda Udding bij het verhaaltje over een bezoek aan de tandarts

“Nee,” lacht hij even later, “er zit niks achter de keuze van de namen. Ik heb voor Gijs en Guusje gekozen omdat het zo lekker bekt.” Niet zo vreemd, want Berry ten Hoven is ook dichter. Inmiddels zijn er al een aantal bundels van zijn hand verschenen. Zo is er de gedichtenbundel ‘Mijn liefde voor jou’, waarin bijzonder momenten uit het eerste levensjaar van zoon Noah in een gedicht vertaald worden. De bundel ‘Van hart tot hart’ gaat over verdrietige en blije momenten in een mensenleven. Naast gedichten en een kinderboek is Berry ten Hoven druk met het opzetten van zijn eigen bedrijf. Hij wil niets liever, dan van zijn passie zijn werk maken.

Berry ten Hoven in actie

Een uitgebreider interview vindt u volgende maand in de papieren Diezerpoorter.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/11/17/gijs-en-guusje-wonen-in-diezerpoort/26722/