GGD vist met daklozen in Zwolse stadsgracht

Visuitje daklozen ugGGD IJsselland heeft dit jaar gekozen voor een originele teamdag. Samen met Stichting Present Zwolle zijn er vijf projecten georganiseerd, één van de activiteiten is het vissen met lokale daklozen.

Zwolle Actief houdt zich dagelijks bezig met het activeren van dak- en thuislozen. Zodoende ontstond het idee, samen met Stichting Present, de Herberg en de RIBW, om een viswedstrijd te organiseren. De visakten en hengels werden verzorgd door HSV ‘De Hengelsport’ Zwolle (gevestigd aan het Zerboltpad 2 in Dieze-Oost) en Dierenspeciaalzaak Zunnebeld. Elk teamlid van de GGD werd verbonden aan een bewoner van de Herberg.

Aan de gracht werden de visstekjes ingenomen en de competitie kon beginnen. Met grote regelmaat werd er een visje uit het water omhoog gehaald. Samen iets doen zorgde voor ontspanning bij de daklozen en medewerkers. Onder het vissen werd er met elkaar gesproken, gelachen en genoten. Een originele manier om elkaar te ontmoeten. Gezamenlijk werd er afgesloten met een drankje.

Daklozen vissen in Zwolse stadsgracht

Zowel de medewerkers van de GGD als de bewoners van de Herberg geven aan dat dit voor herhaling vatbaar is. Stichting Present sluit af met een oproep: “Wij willen iedereen uitnodigen om eens na te denken om zo een teamdag in te vullen”. Als jij dit wil met jouw team, meld je dan aan bij de stichting.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/11/21/ggd-vist-met-daklozen-in-zwolse-stadsgracht/26750/