Beste pietenband komt ook dit jaar uit Zwolle

Pietenband Festival 2015 ugPedroband el Jubal, de pietenband van Jubal Zwolle, heeft zondag 29 november 2015 weer de eerste prijs behaald in het Nationaal Zwartepietenband Festival. Dit festival vond plaats in winkelcentrum Almere Buiten.

De hele dag waren tien pietenbands aanwezig om het publiek te vermaken met muziek, shows en (peper)noten. In tussentijd werden alle pietenbands beoordeeld door een vakkundige jury, die onder andere keek naar de muzikaliteit, originaliteit en het feestgehalte van de pietenbands.

Tijdens de spannende finale waren de pietenbands Brassbende (Almere), De Zeur Pieten (Den Haag), The Peppernuts (Koog a/d Zaan), Zwartepietenbende (Mijdrecht), Pietenband TTH (Hazerswoude), Echt De Goeiste (Ermelo), El Guappos (Castricum), De Zwervers (Beverwijk), BuitenGewoon (Zilk) en Pedroband El Jubal (Zwolle) aanwezig op het centrale plein van het winkelcentrum. Hier wachtten zij gespannen op de uitslag van de jury.

Winnaars Nationaal Zwartepietenband Festival 2015

Winnaars Nationaal Zwartepietenband Festival 2015

De vorige keer behaalde Pedroband el Jubal de eerste prijs en ook dit keer was de wisselbeker voor de Zwolse pieten. De pietenband mag zich dus weer een jaar lang de beste pietenband van Nederland noemen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2015/11/30/beste-pietenband-komt-ook-dit-jaar-uit-zwolle/26798/