Favoriete muziek zet toon in jeugddienst VEG Zwolle

Puntkerkje VEG Zwolle ugIn de jeugddienst die de VEG zondag 17 januari om 10.00 uur organiseert in de Kapel aan de Hogenkampsweg zetten drie generaties de toon! In het onderdeel ‘Het lied dat je raakt’ is aan een tiener, een jongvolwassene en een vijftiger gevraagd of ze elk één lied of nummer willen kiezen wat hen raakt.

Dat lied wordt gezongen, gespeeld of in een clip vertoond. Degene die het lied of het nummer koos licht ook toe wat hem/haar in dag lied raakt en waarom hij/zij juist dat nummer heeft gekozen.

Vanuit en rondom de inbreng van de drie generaties wordt de dienst verder ingevuld met medewerking van voorganger Henk van Dam en de uit Wezep afkomstige formatie Grow, die zowel de samenzang begeleidt als ook solistisch optreedt.

De unieke formule van deze jeugddienst is bewust gekozen. Muziek is voor veel jongeren klankbord van emoties en uitlaatklep om een plek te geen aan wat je raakt. Vandaar dat in deze jeugddienst die overigens als thema heeft: ” Dat raakt me” gekozen is voor de insteek van muziek die je raakt.

De keuze om naast een jongere en een jongvolwassene ook een 50-er te vragen heeft te maken met de gedachte dat generaties van elkaar leren. Jong leert van oud, oud leert ook van jong! Dat gaat in deze dienst gebeuren: elk van de drie generaties heeft met zijn/haar lied iets te zeggen tegen de anderen.

Deze bijzondere insteek staat, zeker in combinatie met de medewerking van Grow en de andere onderdelen van deze dienst garant voor een afwisselend, dynamisch en eigentijds gebeuren. Het verrassende effect wordt versterkt doordat de drie nummers die de toon zetten voor de dienst onafhankelijk van elkaar zijn gekozen en degen die het nummer uitgezocht hebben ook volledig vrij gelaten zijn in hun keuze. Om die variatie in keuze te laten staan een tegelijk van de ongetwijfeld uiteenlopende inbreng één geheel te maken, dat is één van de spannende uitdagingen voor de medewerkers aan deze jeugddienst.

De Vrije Evangelische Gemeente hoopt veel jongeren, ouderen en gasten te begroeten in deze jeugddienst die dus ook voor ouderen bedoeld en toegankelijk is. Na afloop van de dienst is er een meet and greet met bandleden en overige medewerkers aan de dienst onder het genot van een (gratis) consumptie.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/01/15/favoriete-muziek-zet-toon-in-jeugddienst-veg-zwolle/26991/