Zwolle heeft eigen Passion op Goede Vrijdag

Oosterkerk Zwolle ugZwolle heeft z’n eigen Passion, op Goede Vrijdag 25 maart in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel. Zanggroep Koorbizniz Oosterwind heeft zeven populaire liederen uitgezocht, aangevuld met teksten en op die manier het lijdensverhaal vormgegeven. Iedereen is welkom om 19.30 uur in deze bijzondere viering. De toegang is gratis.

Koorbizniz Oosterwind is geïnspireerd door de jaarlijkse Passion op televisie. Ook in de Oosterkerk wordt een verbinding gemaakt tussen het lijdensverhaal van Jezus en Nederlandstalige popmuziek.

Door het gebruik van hedendaagse liederen brengt de zanggroep het lijdensverhaal dicht bij de actualiteit. Leden van de zanggroep hebben songs uitgezocht die qua tekst goed aansluiten bij het lijdensverhaal. Zo maken zij een verbinding met het heden.

Tijdens de uitvoering worden delen uit het lijdensverhaal voorgelezen. De evangelielezingen worden afgewisseld met hedendaagse teksten, geschreven door ds. Andries den Besten. In september is een aantal enthousiaste zangers en zangeressen begonnen met het meerstemmig instuderen van de liederen. Het koor wordt begeleid door diverse muzikanten. De muzikale leiding is in handen van Geeske Koopman-Ridderbos.

Passion Zwolle 25-03-2016

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/03/13/zwolle-heeft-eigen-passion-op-goede-vrijdag/27197/