Grote opkomst bij opening expositie Diezerpoorters

Opening expositie Diezerpoorters ugWel honderd mensen zijn bij de opening van de foto-expositie Diezerpoorters, gemaakt door Cobie Uiterwijk. In het Historisch Centrum Overijssel doet de nieuwe directeur Arie Slob maandag 14 maart de aftrap en bedankt iedereen die aan deze tentoonstelling heeft meegewerkt met een presentje.

Sandra van der Velden van Travers Welzijn vertelt hoe Cobie voor het eerst met haar plannen kwam voor deze fotoserie. Daarna is het woord aan de fotografe zelf, die met leuke en gevoelige anekdotes vertelt over het ontstaan en haar werkwijze bij de Diezerpoorters. De laatste lovende woorden zijn van Nelleke Vedelaar. De wijkwethouder krijgt van Cobie een ‘gevoelige plaat’, waar zij erg blij mee is.

De naam van deze expositie ‘Zo van de straat op de gevoelige plaat’ is bedacht door John Rossewij en de gehele lay-out komt op zijn naam. Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zwolle, Travers Welzijn en het Historisch Centrum Overijssel. De foto’s zijn gratis te bewonderen van 15 maart tot en met 1 juli 2016 in het HCO aan de Van Wevelinkhovenstraat in de Zwolse wijk Diezerpoort.

Arie Slob doet het openingswoord

Het openingswoord is voor HCO directeur Arie Slob

Fotografe Cobie Uiterwijk

Fotografe Cobie Uiterwijk licht haar expositie toe

Cobie overhandigt één van haar Diezerpoorters aan Nelleke Vedelaar

Cobie overhandigt één van haar Diezerpoorters aan Nelleke Vedelaar

Opening expositie Diezerpoorters 2016-03-14-05

De opening trekt een zaal vol belangstellenden

Hanneke Nap poseert voor de foto met haar dochter Sophie

Hanneke Nap poseert voor de foto met haar dochter Sophie

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/03/15/grote-opkomst-bij-opening-expositie-diezerpoorters/27214/