Werkzaamheden fietssnelweg Meppelerstraatweg

Maandag 29 augustus zijn de werkzaamheden voor de fietssnelweg aan de Meppelerstraatweg begonnen. Aan de kant van de flats (de even kant) wordt vanaf de tunnel met betonplaten een fietssnelweg gerealiseerd.

De snelweg begint bij Harderberg wordt vanaf de Ceintuurbaan tot aan de rotonde Hogenkampsweg ingedeeld als een tweezijdig fietspad. Ook aan de oneven kant wordt het fietspad dubbelzijdig en dat begint vanaf de Vornkenstraat zodat het fietsverkeer daar niet meer tegen het verkeer in rijdt.

Meppelerstraatweg 2016-08-29

De inrit bij de McDonald’s krijgt een nieuwe indeling voor een betere verkeersstroom en er komt een doorsteek vanaf de Adriaan Pauwstraat zodat het verkeer sneller naar de Ceintuurbaan kan. Er worden ook aanpassingen gedaan voor de fietsers die vanaf de Devotentunnel naar Wipstrik willen. De rotonde bij de Hogenkampsweg en de Bankastraat wordt overzichtelijker gemaakt zodat auto’s de fietsers beter zien.

Meer over veiliger fietsen op de Meppelerstraatweg en de Bankastraat vindt u op de website van de Gemeente Zwolle.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/08/29/werkzaamheden-fietssnelweg-meppelerstraatweg/27779/