Kerstpakkettenactie Zwolle zoekt hulp in Diezerpoort

Kerst 2016 ligt nog ver in het verschiet maar er wordt nu al hard gewerkt aan de Kerstpakkettenactie Zwolle. Dit vrijwilligersproject zal in de decembermaand ook in Diezerpoort van zich laten horen. Lijkt het u leuk om samen met anderen zinvol én gezellig bezig te zijn? En om zo Zwollenaren te helpen die het minder hebben? Doe dan mee en geef twee uur van uw tijd weg aan deze actie.

De Kerstpakkettenactie Zwolle heeft zich als doel gesteld om dit jaar 1.750 gezonde feestdozen te maken. Deze zijn voor bijvoorbeeld de Voedselbank en de daklozenopvang. Wist u dat bij de actie van vorig jaar maar liefst 700 Zwolse vrijwilligers hebben meegedaan? Er zijn toen 35.340 producten ingezameld en er is voor bijna 10.000 euro aan giften gegeven.

Kerstpakkettenactie Zwolle 2015-01

Helpt u dit jaar ook mee?
Op vrijdag 16 december worden de hele dag en op zaterdag 17 december van 8:00 tot 18:00 uur boodschappen ingezameld bij de Jumbo Kerssies aan de Hogenkampspassage 10 in Dieze-Oost. U kunt dan boodschappen kopen en doneren voor de actie.

Daarnaast kunt u als vrijwilliger het winkelend publiek bij de supermarkt om producten te vragen. Of u kunt de ingezamelde artikelen met uw eigen auto vervoeren naar de opslagplaats. Een klus duurt maximaal twee uur. Het is leuk om dit met elkaar te doen als buren, vrienden of als straatbewoners samen.

Kerstpakkettenactie Zwolle 2015-04

Via het online inschrijfformulier op www.kerstzwolle.nl kunt u zichzelf – of als groep – digitaal inschrijven voor een klus. Op dit moment is het formulier nog gesloten, maar eind oktober zal deze opengesteld worden voor iedereen.

De kracht van samenwerken
Eén van de organisatoren van de actie, Jan de Beer, vertelt: “De kracht van de actie is dat we allemaal vrijwilligers zijn. Niemand ontvangt vrijwilligersvergoeding want elke cent wordt besteed aan het goede doel. Alle organisatoren hebben een drukke baan en we steken onze vrije tijd vrijwillig in dit project. Alleen doordat we zo effectief samenwerken als organisatie én als Zwollenaren onderling, kunnen we de actie op deze manier succesvol vormgeven. Ook werken we actief samen met bestaande hulporganisaties en de gemeente Zwolle.”

Kijk voor meer informatie op www.kerstzwolle.nl. Hierop vindt u aanbevelingen van onder anderen PEC Zwolle, René Froger en het college van burgemeester en wethouders.

De foto’s van de inpakavond in 2015 zijn gemaakt door Elvado Fotografie.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/09/06/kerstpakkettenactie-zwolle-zoekt-hulp-in-diezerpoort/27805/