Klein en knus festival in Stadstuin Het Verre Oosten

Festival Het Verre Oosten 2016 ugHet Verre Oosten heeft zaterdag 10 september 2016 een mini festival gehouden in haar stadstuin achter de derde flat van de Pieter Steynstraat in Dieze-Oost. Op het terrein is een rommelmarkt met tafeltjes en kleedjes waar tweedehands spulletjes en ‘gered’ eten worden verkocht.

Verder kunnen bezoekers genieten van de mooie tuin, lekker eten en gezellige muziek van Fauché Juliano. Kinderen worden mooi geschminkt en voor de kleintjes is Pico de pony aanwezig om lekker mee te knuffelen.

De stadstuin ontstaat in 2013 uit een bewonersinitiatief van enkele flatbewoners aan de Pieter Steynstraat. Het Verre Oosten is een ontmoetingsplek voor buurtbewoners in de vorm van een tuin die door de bewoners zelf wordt onderhouden.

Festival Het Verre Oosten 2016-09-10-30

De tuin wordt vaak geassocieerd met pluktuin, theetuin, proeftuin, onderhoudsarm, wild, verticaal tuinieren, hoogteverschil, samenwerking, samenwerking met stadstuinders, biologisch, ecologisch, duurzaam, paadjes, watertje, grondwaterpomp en speelplaats. Het Verre Oosten heeft mogelijkheid tot intieme culturele activiteiten zoals poëzie, verhalenvertellers, singer-songwriters, vuurplaats, kleuren, steen, permacultuur, levende haag van wilgentenen, breed gedragen en sociale participatie.

De vier organisatoren van het festival

De vier organisatoren van het festival

Cobie Uiterwijk bezocht het festival maakte de fotoreportage Mini festival bij Stadstuin Het Verre Oosten.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/09/11/klein-en-knus-festival-in-stadstuin-het-verre-oosten/27868/