Home Start training start 23 september in De Molenkamp

Home Start TnIn Zwolle start 23 september een training voor nieuwe vrijwilligers van Home Start. Home Start Zwolle biedt ouders met hulp van getrainde vrijwilligers ondersteuning bij de opvoeding van hun kinderen. In de training leren de deelnemers hoe zij ouders kunnen versterken in hun kracht als opvoerder.

De Home Start training bereidt de deelnemers voor op een functie vrijwilliger. Die functie bestaat uit het ondersteunen van ouders bij het opvoeden van jonge kinderen (van 0 tot 12 jaar). Een belangrijk onderdeel van de training is: hoe kun je als vrijwilliger ouders versterken in hun kracht als opvoeder?

Home Start is een landelijk ontwikkelde programma. Het is nieuw in Zwolle en wordt uitgevoerd door Frion en Impluz. Het bijzondere aan dit programma is dat een vrijwilliger een gezin tijdelijk een steuntje in de rug kan bieden in een periode dat het niet zo goed gaat.

Vrijwilligers gezocht
Voor Home Start worden vrijwilligers gezocht die zich tijdelijk willen verbinden aan een gezin. De insteek is dat een vrijwilliger wekelijks het gezin bezoekt voor ondersteuning, praktische hulp en het bieden van een luisterend oor. Home Start zoekt daarom vrijwilligers met een dagdeel per week tijd, die beschikken over opvoed- en levenservaring en een positieve instelling, meedraaien binnen een gezin leuk vinden en de vraag van het gezin centraal kunnen stellen.

De Cursus bestaat uit zes dagdelen wordt gegeven op de vrijdagmorgen van 9.30 tot 12.30 uur op 23 en 30 september, 7 en 28 oktober, 4 en 11 november bij De Molenkamp (gebouw van Frion aan de Molenkampsweg in Dieze-Oost). Voor informatie en aanmelding kan contact worden opgenomen met Fenke Beeftink, via 038- 851 57 00 of stuur een e-mail naar zwolle@home-start.nl.

Meer informatie vindt u op www.home-start.nl of www.impluz.nl/project/home-start-zwolle.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/09/12/home-start-training-start-23-september-in-de-molenkamp/27875/