Thuisadministratie WijZ start training op 20 september

Op Orde TnOp dinsdagmiddag 20 september start in Zwolle een training van drie dagdelen voor nieuwe vrijwilligers Thuisadministratie. Deze training is bedoeld voor mensen die affiniteit hebben met cijfers en sociaal bewogen zijn. Na de training kunnen zij als vrijwilliger mensen ondersteunen bij hun financiële administratie.

De voorbereidende training bestaat uit drie bijeenkomsten op de dinsdagmiddag. Daarnaast volgen de cursisten thuis een e-learning van het NIBUD, bestaande uit acht lessen. De training is een voorbereiding op een functie als vrijwilliger bij de thuisadministratie van WijZ. Er zijn vrijwilligers nodig die (op structurele basis ) mensen in de thuissituatie willen ondersteunen.

Van deze vrijwilligers wordt verwacht dat ze zich voor langere tijd aan minimaal twee klanten willen verbinden, beschikken over financiële/administratieve vaardigheden, het leuk vinden om met mensen om te gaan en sociaal, betrouwbaar en geduldig zijn. Verder is het goed om te weten dat het verplicht is om een VOG aan te vragen.

Thuisadministratie WijZ en Op Orde Zwolle
De Thuisadministratie van WijZ is een onderdeel van Op Orde Zwolle en biedt Zwollenaren langdurige ondersteuning bij hun financiële administratie. De redenen voor ondersteuning zijn divers: door chronische ziekte of ouderdomsklachten de administratie niet (goed) meer kunnen doen, de Nederlandse taal niet goed machtig zijn en/of het hebben van een verstandelijke of psychische beperking. De overeenkomst is dat er, bij iedereen die zij helpen, sprake is van een laag inkomen en een klein sociaal netwerk. Vrijwilligers bezoeken de mensen thuis of draaien mee in één van de Op Orde inlooppunten, zoals Op Orde Dieze bij De Terp aan de Radewijnsstraat 1.

De training vindt plaats op 20 september, 4 en 11 oktober in wijkcentrum De Pol, Gelijkheid 1 in Zwolle-Zuid. Voor aanmelden en informatie kunnen mensen contact opnemen met Fenke Beeftink, één van de coördinatoren van de Thuisadministratie, via telefoonnummer 038 – 851 57 00 of per e-mail f.beeftink@wijz.nu.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/09/15/thuisadministratie-wijz-start-training-op-20-september/27893/