Diezerpoort viert in diverse buurten Burendag

Burendag 2016 TnIn aanloop naar Burendag 2016 ontvingen het Oranje Fonds en Douwe Egberts uit drie delen van de wijk Diezerpoort aanmeldingen voor bijzondere initiatieven in de buurt. Zo ontstaan op Burendag, dit jaar verspreidt over het laatste weekend in september, de mooiste dingen. In dit bericht een kort overzicht van alle activiteiten.

Het Dieze Collectief begint vrijdag 23 september van 14:00 tot 17:00 uur met een brainstormsessie over de mobiele buitenkeuken. Bij de weggeefwinkel aan de Regelandisstraat 15 in Zwolle kunnen buren meedenken over het ontwerp en de ingebrachte herbruikbare materialen.

Op zaterdag 24 september tussen 14:00 en 18:00 uur wordt de mobiele buitenkeuken gebouwd met buren en iedereen die mee wil doen. Deze buitenkeuken kan gebruikt worden bij buitenactiviteiten door heel Dieze-Oost, zoals een buurtbarbecue. Het Dieze Collectief zorgt voor koffie, thee en wat lekkers bij de weggeefwinkel.

Verder in Dieze-Oost
Bij Bosshardt houdt vrijdag 23 september een barbecue voor Burendag, maar ook ter ere van haar verjaardag die op dezelfde dag valt. Vanaf 16:30 uur is de hele wijk Dieze uitgenodigd, iedereen die wil komen is welkom aan de Geert Grootestraat 9-11. Je betaalt een klein bedrag van € 3,50 waarvoor je vier stukken vlees, salade, stokbrood en drinken krijgt. “We vieren onze verjaardag door onder andere het verjaardagsspel te spelen, bekend van de tv serie ‘Ik hou van Holland’. Het belooft een groot feest te worden met vooral veel ontmoeting en gezelligheid, iets waar Burendag en Bij Bosshardt voor staan”, meldt Inge van der Kroef.

Vluchtelingenwerk Zwolle opent zaterdag 24 september van 11:00 tot 15:00 uur haar deuren. U kunt op Burendag een kijkje nemen in de internationale keuken van onze nieuwe buren, een inburgeringsles volgen en elk uur is er een rondleiding door het pand. Daarnaast zijn er voor kinderen activiteiten, zoals schminken en een springkussen.

Burendag in Dieze-West
Buurtbewoners in Dieze-West gaan zaterdag 24 september tussen 14:00 en 18:00 uur de speelplek aan de Sint Michaëlstraat opknappen.

Burendag in Dieze-Centrum
Bewoners van de Westerveldstraat knappen zondag 25 september tussen 12:00 en 16:00 uur het parkje en de speeltuin aan de Warmoesstraat/Gennestraat in Dieze-Centrum op.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/09/21/diezerpoort-viert-in-diverse-buurten-burendag/27922/