Droomdienst in Vrije Evangelische Gemeente Zwolle

Kapel VEG Zwolle TnDe jeugddienst die de Vrije Evangelische Gemeente op zondag 9 oktober om 10:00 uur organiseert heeft als thema: “I have a dream”. De droomdienst is voorbereid door een aantal jongeren van de gemeente en wordt geleid door Henk van Dam, voorganger van de VEG Zwolle.

Jongeren verlenen niet alleen muzikale medewerking maar hebben hun (creatieve) dromen over hoe een dienst er uit kan zien de vrije loop gelaten. Dat leidde tot een verrassend geheel.

Vaststaande onderdelen van een dienst zoals votum en groet en de zegen zijn in een nieuw jasje gestoken waardoor ze verrassend anders zijn en daardoor meer sprekend tot de verbeelding van jongeren en ouderen. Persoonlijke bijdragen van jongeren en ouderen die vertellen over hun (persoonlijke) droom en wat daarvan terecht kwam maken de dienst actueel, herkenbaar en uitdagend!

De VEG, gevestigd in de sfeervolle en markante Kapel aan de Hogenkampsweg heeft de laatste tien jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt en dat heeft onder andere geleid tot de instroom van een flinke groep jongeren en jongvolwassenen. Elke tweede zondag van de maand heeft de dienst in de Vrije Evangelische Gemeente een bijzonder/ laagdrempelig karakter en is i op een specifieke doelgroep gericht. Deze zondag is een jeugddienst, voorbereid door een aantal jong volwassenen.

Henk van Dam is voorganger in de droomdienst

Henk van Dam is voorganger in de droomdienst

Geïnspireerd door het levensverhaal van Jozef, de man in wiens leven dromen een beslissende rol speelden is deze dienst opgebouwd. Als jongere heb je jouw dromen, jouw idealen, jouw idolen en andere dingen en andere mensen waarvan je droomt. Dat gegeven, in combinatie met een eeuwenoud Bijbelverhaal, over een meester-dromer blijkt verrassende mogelijkheden te bieden voor de invulling van een dienst. In deze dienst vertellen mensen hun droom. We worden geconfronteerd met dromen die in duigen vallen en één grote illusie blijken te zijn. We kijken naar een life-opname van de toespraak van Ds. Martin Luther King (I have a dream) en laten ons verrassen door de droom van God voor ons leven en deze wereld, een droom die geen bedrog is.

De VEG hoopt deze morgen heel veel gasten en vooral jongeren te begroeten in deze bijzondere jeugddienst. De Kapel is vanaf 9:30 uur open. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kop koffie of thee.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/10/04/droomdienst-in-vrije-evangelische-gemeente-zwolle/27988/