Lezing Ds. Sjirk van der Zee in Oosterkerk Zwolle

Sjirk van de Zee ugDs. Sjirk van der Zee spreekt op 19 oktober a.s. in de protestantse Oosterkerk te Zwolle. Hij zal een lezing geven over het sinds kort vertaalde werk (1962) van Joshua Heschel “De Profeten”. De lezing begint om 10:00 uur in de kerk aan het Koewegje 2 in Bagijneweide (nabij de Turfmarkt).

Het grote belang van dit boek is dat wij hierin ontdekken hoe fundamenteel de boodschap van de Profeten is voor alle tijden. In de Joodse Bijbel bevatten de profetische boeken zelfs de helft van het geheel van de Bijbelse literatuur. Wij gaan geheel aan hun boodschap en betekenis voorbij, wanneer we de profeten uitsluitend beschouwen als voorspellers van de toekomst.

De grote bewogenheid (zeg ook maar hartstocht) van de profeten moet verstaan worden als sympathie met het pathos van God t.a.v. Israël, dat geroepen is LICHT DER WERELD te zijn. Dit boek kan helpen bij de grote vragen van deze tijd. Heschel wordt beschouwd als een van de grootste Joodse denkers. Het belooft een boeiende ochtend te worden!

Sjirk van der Zee is emerituspredikant met grote interesse voor het Jodendom en Israël. Hij studeerde o.a. bij David Flüsser in Jeruzalem en bij Elie Wiesel in Boston. Hij was initiatiefnemer van de restauratie van de restauratie van de synagoge te Sighet, Roemenië, de geboortestad van Wiesel. Ook nam hij het initiatief tot uitgave van Heschels boek De Profeten. Hij was verder o.a. voorzitter van de Hervormde Raad voor de verhouding Kerk en Israël.

De lezing wordt georganiseerd door de 50-plus gespreksgroep Zwolle. De entree bedraagt 5 euro, inclusief koffie of thee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert van de Venis, via tel. (038) 454 71 73 of stuur een e-mail naar fam.venis@home.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/10/12/lezing-ds-sjirk-van-der-zee-in-oosterkerk-zwolle/28012/