Samen Dementievriendelijk voor Enjoy my Company

stepanie-van-dongen-ugOp 18 oktober ontvangt Stéphanie van Dongen uit Zwolle tijdens het Alzheimer Café in Restaurant Urbana de sticker ‘Samen Dementievriendelijk’. “Volledig verdiend”, aldus Lisa de Kramer, gespreksleidster van het Alzheimer Café.

De uitreiking van de sticker bevestigt dat Stéphanie zich uitgebreid heeft bekwaamd op dit vakgebied. Ook betekent deze uitreiking de erkenning dat haar bedrijf Enjoy my Company goed en betrouwbaar werk levert ten dienste van dementerenden en hun directe omgeving.

Stéphanie zet zich in Zwolle en omstreken al geruime tijd intensief in voor mensen met dementie. De hoge kwaliteit van haar werk als sociaal zorgverlener en persoonlijk begeleider is bij deze, zeer tot haar vreugde, officieel erkend.

Om zich de belangrijke vaardigheden in haar vakgebied eigen te maken heeft Stéphanie meerdere trainingen gevolgd. Het voeren van gesprekken en het goed omgaan met mensen met dementie en het samenwerken met de mantelzorgers van die mensen doe je niet zomaar. Het is een vak dat zich tegenwoordig steeds verder ontwikkelt en Stéphanie werkt en ontwikkelt daar met hart en ziel aan mee.

Met haar werk ondersteunt zij ouderen en mensen met dementie zodat ze langer thuis kunnen wonen. Haar dienstverlening, aandacht, gezelschap en ondersteuning ontlast de mantelzorgers van deze mensen. Heel veel mensen hebben op de een of andere wijze al van haar gezelschap genoten.

stephanie-van-dongen

Stéphanie van Dongen leest voor aan haar 96-jarige oma

“Mijn boodschap is inleven en geduld. Heb begrip voor de situatie en verdiep je in het onderwerp. Bezoek bijvoorbeeld eens een Alzheimer Café. Enjoy my Company wil het mogelijk maken dat mensen (weer) kunnen genieten van de mooie en prettige momenten van het leven. Enjoy my Company is er voor iedereen in de leeftijd van 15 tot 115 die behoefte heeft aan aandacht, gezelschap en ondersteuning.  Als het aan de overheid ligt moeten familie en kennissen de mantelzorg op zich nemen. Voor deze mensen en voor hen die aangewezen zijn op anderen biedt Enjoy my Company haar diensten aan. Hierbij maakt ze gebruik van empathie en oprechte aandacht. Je aandacht op het ‘hier en nu’ richten soms belangrijker dan de woorden die je gebruikt.”

Bent u familie en /of mantelzorger voor iemand met dementie, neem dan gerust contact met Stéphanie op om u vragen te overleggen. Op de site enjoymycompany.nl vindt u alle benodigde informatie om contact te leggen en u nader te oriënteren.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/10/25/samen-dementievriendelijk-voor-enjoy-my-company/28097/