Inloopbijeenkomst Park Hogenkamp en Michaëlkerk

Toren Sint Michaëlkerk ugDe gemeente Zwolle gaat de inrichting van Park de Hogenkamp en de zone Middelweg opnieuw tegen het licht houden. Directe aanleiding is onder andere het voornemen van Vastbouw, eigenaar van de Sint Michaëlkerk, om de kerk te slopen en hier woningen te realiseren.

Tijdens een inloopbijeenkomst op donderdag 10 november 2016 informeert de gemeente alle belangstellenden over de plannen rondom Park de Hogenkamp, zone Middelweg en hoort zij graag reacties op de plannen.

Deze inloopbijeenkomst vindt plaats in theater The Young Ones aan de Bisschop Willebrandlaan 32. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 17.00 uur en 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en u kunt binnenlopen wanneer het u het beste uitkomt.

Aanleiding
De aanleiding om de inrichting van het park ter herzien is, naast de plannen voor de Michaëlkerk, een aantal andere ontwikkelingen binnen het gebied Park de Hogenkamp – Middelweg. Zo is het pand van de postduivenvereniging aan de Ruusbroecstraat gesloopt en zijn de jeugdtuinen gestopt. Daarnaast heeft garagebedrijf Oving aangegeven dat er behoefte is aan meer ruimte voor het bedrijf. De gemeente onderzoekt of op de plek van de Stilohal woningbouw mogelijk is.

Michaëlkerk
Vastbouw heeft plannen om op de plek van de kerk aan de Bisschop Willebrandlaan appartementen te bouwen. Afgelopen jaar heeft het bedrijf samen met de gemeente de mogelijkheden hiervoor verkend. De uitkomsten willen zij graag aan de buurt voorleggen. Het gaat daarbij om een appartementengebouw van vier woonlagen met een mix van twee- en driekamerwoningen in combinatie met handhaving van de toren en herinrichting van de buitenruimte.

Voordat deze plannen kunnen worden uitgevoerd, is eerst een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Na de procedure die daarvoor nodig is en de vaststelling ervan in de raad, kan een concreet bouw- en inrichtingsplan gemaakt worden. Vertegenwoordigers van Vastbouw zijn 10 november aanwezig en horen graag uw reacties.

De Sint Michaëlkerk gezien vanaf het dak van Arcadia

De Sint Michaëlkerk gezien vanaf het dak van Arcadia (archieffoto)

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/11/06/inloopbijeenkomst-park-hogenkamp-en-michaelkerk/28135/