Kinderkoor Little Voices verovert poppodium Hedon

Little Voices ugBegin 2017 gaat het kinderkoor Little Voices van start in Zwolle. De kinderen gaan elke dinsdagmiddag aan de slag met bekende popnummers onder leiding van Christien Blok. Het koor bestaat uit maximaal vijftien kinderen, zodat er veel ruimte is voor individuele coaching.

Naast repetities worden er aan het einde van het seizoen ook studio opnames gemaakt. Zo doen de kinderen ook ervaringen op in een professionele muziekstudio. Het koor wordt klaargestoomd voor Grandesco Presents in de grote zaal van Poppodium Hedon.

Vorig jaar is Popschool Grandesco gestart met het popkoor ‘Grand Voices’ en daar is nu ook een jonge versie bijgekomen genaamd ‘Little Voices’. Dit koor is voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar. Grandesco is Latijn voor groei. Samen muziek maken is niet alleen het leukste om te doen, maar ook het meest leerzaam om te doen. In tegenstelling tot de meer klassiek georiënteerde koren, is dit koor echt een popkoor waar de nieuwste popmuziek wordt gezongen.

Het doel van het koor is om de jonge kinderen plezier te hebben in het maken van muziek. Tijdens de repetities wordt er aandacht besteed aan samenzang, meerstemmigheid en zangtechniek, maar plezier staat bovenaan. Omdat de groepen zo klein worden gehouden, is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Het is dus eigenlijk een cross-over tussen privéles en meedoen aan een groot koor.

Grand Voices tijdens Grandesco Presents 2016 in Hedon, foto: Toff Fotografie

Grand Voices tijdens Grandesco Presents 2016 in Hedon, foto: Toff Fotografie

Popschool Grandesco is een jonge muziekschool in hartje Zwolle waar les wordt gegeven in onder andere zang, (bas)gitaar, piano, drums, raples en bandcoaching. Grandesco wil mensen met een passie voor muziek samen laten groeien, door toegankelijk en kwalitatief goede muziekles te geven in Zwolle.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/11/16/kinderkoor-little-voices-verovert-poppodium-hedon/28191/

1 reactie

    • Bram on 16 november 2016 at 17:52

    Er zijn nog een paar plekjes!

Reacties zijn uitgeschakeld.