Leger des Heils collecteert voor sociale projecten

Leger des Heils collecte ugHet Leger des Heils in Zwolle doet mee aan de landelijke deurcollecte van het Leger des Heils, die worden gehouden van 28 november t/m 3 december 2016. De opbrengst van deze landelijk georganiseerde collecte, wordt plaatselijk besteed. Geld uit Zwolle gaat dus naar sociaal- maatschappelijke activiteiten die door het Leger des Heils in Zwolle worden georganiseerd.

Het werk van het Leger des Heils levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de buurt, onder andere georganiseerd vanuit de kerkelijke gemeente en buurt-inloophuis Bij Bosshardt, beide gevestigd in het Andreascentrum aan de Geert Grootestraat in Zwolle.

“Juist mensen die niemand anders hebben om op terug te vallen, vinden hier contacten om zich aan op te trekken,” vertelt de collectecoördinator. “De kleine praktische hulp en goede gesprekken dragen bij aan een stuk gezelligheid en helpen in de strijd tegen eenzaamheid. Bovendien kunnen we zo vaak andere problemen voorkomen.”

Landelijke collecte
Een groot deel van dit sociaal-maatschappelijk werk wordt niet gesubsidieerd. Daarom organiseert het Leger des Heils een landelijke deurcollecte van 28 november tot en met 3 december 2016. “We hopen dat we genoeg ophalen om een aanzienlijke bijdrage te leveren aan deze specifieke doelen. Dit zijn projecten die ten goede komen aan de mensen in onze stad die dat het hardst nodig hebben. Uiteindelijk zijn we daar allemaal bij gebaat.”

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/11/17/leger-des-heils-collecteert-voor-sociale-projecten/28199/