Open dagen bij Kunstenaarsvereniging Palet

Pottenbakken Palet ugKunstenaarsvereniging Palet houdt zaterdag 26 en zondag 27 november van 11:00 tot 17:00 uur open dagen in haar pand aan de Stilobadstraat 9 in de Zwolse buurt Bagijneweide. U kunt de kunstenaars bezoeken in hun atelier, waar zij eigen werk toelichten.

Bezoekers kunnen een grote variatie aan kunstwerken als schilderijen, grafiek, keramiek en sieraden kopen. Verder worden er demonstraties en workshops gegeven in de grote ateliers, beneden in het Paletgebouw. Ook kan men daar iets lekkers drinken aan de bar.

De kunstenaars van Palet maken gebruik van verschillende methoden en technieken. Sommigen schilderen met olieverf, anderen met aquarel of acryl. Weer anderen passen de druktechnieken etsen of houtsnede toe. Dan zijn er kunstenaars die zich liever uitdrukken in driedimensionaal werk: beeldhouwen, keramiek, pottenbakken of sieraden. En natuurlijk is er de toepassing van moderne digitale technieken in fotografie en kunst met de computer.

Al die technieken zijn echter geen doel op zichzelf, maar middel om datgene uit te drukken wat de kunstenaar voor ogen staat. Door inspiratie krijgt het idee van de kunstenaar gestalte en daarbij kiest zij of hij de meest geëigende middelen. Over wat de kunstenaars inspireert, willen zij graag met de bezoekers van gedachten wisselen.

Palet Open dagen 26 en 27 nov 2016

In de twee grote ateliers op de begane grond gonst het van de activiteiten. Kunstenaars geven er demonstraties in schilderen, portrettekenen, beeldhouwen in steen en er zijn kraampjes waar kunstwerk te koop is. Op de eerste verdieping wordt aan de hand van een demonstratie uitgelegd hoe een ets tot stand komt.

Op beide middagen geeft Atelier Blauw van 14:30 tot 16:30 uur een workshop voor kinderen, waar ze onder begeleiding kunnen tekenen en schilderen. In het grote atelier is ook de bar, waar de bezoeker kan ontspannen met koffie of een drankje. Daar is ook informatie te krijgen over lidmaatschap en de verschillende cursussen die gedurende het jaar in de Palet-ateliers worden gegeven. De privé-ateliers van de kunstenaars zijn op de eerste en tweede verdieping. Daar kan men de privé-ateliers bezoeken en de expositie van het werk van de leden bekijken. De verdiepingen zijn bereikbaar via trap of lift.

Gratis toegang
De toegang tot de open dagen is vrij. Er is ruime parkeergelegenheid, vlakbij op de Turfmarkt. Kijk voor meer informatie op www.paletzwolle.nl of stuur een e-mail naar secetariaat@paletzwolle.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/11/20/open-dagen-bij-kunstenaarsvereniging-palet/28218/