Jubal Zwolle naar Wereld Muziek Concours 2017

Jubal tnShowband Jubal Zwolle gaat in 2017 naar het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. In deze wedstrijd, die elke vier jaar wordt gehouden, strijden muziekkorpsen uit de hele wereld met elkaar.

Sinds afgelopen jaar werkt Jubal Zwolle aan een eigen en unieke show. Onder de titel ’24: a day in a big city’ laat de Zwolse showband in ongeveer twaalf minuten zien en horen wat er in 24 uur tijd te beleven is in één van de grootste steden ter wereld. De uitvoering van deze show is van dermate hoog niveau dat Jubal ermee wil deelnemen aan het grootste muziekconcours ter wereld.

Het Wereld Muziek Concours (WMC) wordt sinds 1949 gehouden in Kerkrade. Het concours is verspreid over enkele weekenden in juli en bestaat uit diverse muzikale wedstrijden: concerten, mars, marsparade en show. Er komen vele korpsen op af en het is daarmee één van de grootste muzikale evenementen ter wereld.

Jubal Zwolle naar WMC 2017

Jubal Zwolle heeft in 2001 ook meegedaan aan het WMC en behaalde daar de dagprijs en een eerste prijs tijdens de marsparade. Het eindresultaat was daarmee een zesde plaats op de wereldranglijst. Muzikanten die in 2017 met Jubal Zwolle willen meedoen aan het WMC kunnen zich via www.jubalzwolle.nl aanmelden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/11/27/jubal-zwolle-naar-wereld-muziek-concours-2017/28250/