Evenementenband 103dB viert vijfjarig jubileum

Evenementenband 103dB ugHet is alweer vijf jaar geleden dat een aantal muzikanten bij elkaar kwamen om weer ‘lekker’ muziek met elkaar te gaan maken. 25 november 2016 was een belangrijke datum voor Evenementenband 103dB uit Zwolle. De Band vierde haar eerste jubileum, samen met (ongeveer) 120 muziekvrienden werd het jubileum uitgebreid gevierd.

Niet geheel onverwacht was de avond doorspekt met muzikale hoogtepunten. De Bandleden en haar gasten werden ontvangen door ‘de reisvereniging’, dit muzikaal gezelschap warmde de zaal op en bracht een ieder in de feeststemming. Na een weldoordachte speech van de veurzitter kon het feest echt los gaan, De Band bracht haar eerst blokje wat natuurlijk op een groots applaus kon rekenen.

‘De reisvereninging’ zong daarna nog een paar moppies, tijdens deze set bleken sommige bandleden ook heel aardig te kunnen zingen. Het was toen weer hoog tijd voor het tweede blokje van De Band, ook dit blokje was een keuze van onze fans en werd natuurlijk met veel enthousiasme gespeeld.

Een verrassingskaraoke stond vervolgens op het programma, volledig willekeurig werden een aantal muziekvrienden gevraagd om een liedje te zingen op het podium, zelfs de onvolprezen presentator mocht eraan geloven om zijn favoriet (mastesjen) ten gehore te brengen. De avond werd afgesloten door feestzanger Patrick en Nathanael, samen maakten zij het feest compleet.

103dB bij Sneeker Dweildag 2016, foto: ARFotografie

103dB bij Sneeker Dweildag 2016, foto: ARFotografie

Ontstaan Evenemtenband 103dB
Het is alweer vijf jaar geleden dat een aantal muzikanten bij elkaar kwamen om weer ‘lekker’ muziek met elkaar te gaan maken. Om iets anders te gaan doen werd De Band in eerste instantie verrijkt met een basgitarist en een pianist maar na een aantal repetities voelde dit niet goed.

De basgitaar en piano werden opgegeven en de definitieve bezetting van De Band was een feit. In de jaren werd een afwisselend repertoire uitgeprobeerd en opgebouwd, er werd wat gehusseld met bandleden en De Band groeide tot de huidige groep van enthousiaste en stijlvolle muzikanten die opereren vanuit Domusica.

De Band heeft zich in deze jaren onderscheiden in haar specifieke (stijlvolle) stijl en bijzondere liedjes, die bij de diverse optredens door Nederland met veel enthousiasme worden gebracht. De komst van De Band is niet ongemerkt gebleven in de (kapellen) wereld, De Band is een graag geziene gast bij verschillende evenementen in heel Nederland. Ook in competitie verband valt De Band op, quote’s als ‘een aanwinst voor de kapellen wereld’ en ‘wat een gave band’ zijn niet van de lucht.

Vijf jaar met plezier muziek maken en vooral dingen doen die we leuk vinden, dit gecombineerd betekent een feestje. Een mooi moment om hier even stil bij te staan en te vieren!! De Band heeft weer veel zin in de komende tijd en dus zal De Band weer op verschillende plaatsen te zien zijn.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2016/12/06/evenementenband-103db-viert-vijfjarig-jubileum/28299/