Vegro Zwolle krijgt Keurmerk voor Toegankelijkheid

Vegro Thuiszorgwinkel DiezeVegro Thuiszorgwinkel Zwolle heeft het officiële Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid gekregen. Het keurmerk maakt in één oogopslag duidelijk welke gebouwen toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

“We wisten zelf al dat we goed bereikbaar zijn, maar het is fijn dat het nu officieel is,” zegt winkelleider Joanne Nap. De keurmeester van organisatie Ongehinderd controleerde onder andere of er een geschikt toilet aanwezig is, het personeel behulpzaam is en mindervaliden makkelijk kunnen parkeren. Vegro hecht grote waarde aan hun toegankelijkheid omdat het cliënten keuzevrijheid geeft. In dit kader worden alle Thuiszorgwinkels van Vegro de komende tijd gekeurd.

Vegro ontving het certificaat van Ongehinderd. Deze maatschappelijk gedreven onderneming ontwikkelde het keurmerk nadat de Tweede Kamer begin 2016 voor een wettelijke toegankelijkheidsnorm stemde. Bedrijven kunnen zich nu onderscheiden als koplopers in het volledig toegankelijk maken van hun omgeving.

Ongehinderd heeft een app en website waarmee mensen met een lichamelijke beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publiekelijke locaties.

Boris Schmidt Fotografie

Boris Schmidt Fotografie

Nieuwsgierig geworden naar deze toegankelijke winkel? Bezoek Thuiszorgwinkel Zwolle aan de Vechtstraat 104-106. Kijk voor meer informatie op www.vegro.nl of bel gratis naar 0800 – 2 88 77 66.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/01/04/vegro-zwolle-krijgt-keurmerk-voor-toegankelijkheid/28327/