Theo Rietkerk spreekt in Oosterkerk over politiek

Theo Rietkerk TnDe heer Theo Rietkerk houdt op woensdag 15 februari 2017 een lezing in de protestantse Oosterkerk te Zwolle met als onderwerp: “Politieke visie en morele agenda; verbinden of verwijderen.”

In deze tijd waarin er politiek veel gaande is, zowel nationaal als internationaal, lijkt de hectiek van alle dag vaak te overheersen. Er is sprake van korte termijn denken en polarisatie om ons heen.

Dit vraagt om nadenken over een politieke visie en een morele agenda. Willen we daarbij zoeken naar verbinding of naar verwijdering is dan de vraag. Verbinding. Het lijkt hét sleutelwoord te zijn in de huidige tijd.

We zouden de verbinding aan moeten gaan met elkaar, zo klinkt het alom. Verbinding met ‘de ander’. Maar wie is die ander? En wat houdt verbinding in? En waarom zouden we die verbinding aan moeten gaan? En vooral: met wie zouden we die verbinding eigenlijk aan dienen te gaan?

De heer Rietkerk heeft eerst als Tweede Kamerlid voor het CDA en later als Gedeputeerde van de Provinciale Staten van Overijssel de nodige politieke ervaring opgedaan. Hij is nu Voorzitter van de Raad van Bestuur van Landstede.

Theo Rietveld, foto: Robert Tjalondo

Theo Rietveld, foto: Robert Tjalondo

De lezing wordt georganiseerd door de 50-plus gespreksgroep Zwolle en begint om 10:00 uur in de Oosterkerk aan het Koewegje 2 in Bagijneweide (nabij de Turfmarkt). Opgeven van tevoren is niet nodig. De entree bedraagt vijf euro, inclusief koffie of thee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert van de Venis, via telefoonnummer (038) 454 71 73 of stuur een e-mail naar fam.venis@home.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/02/02/theo-rietkerk-spreekt-in-oosterkerk-over-politiek/28421/