Uitdagend thema bij jeugddienst VEG Zwolle

Kapel VEG Zwolle ugDe Vrije Evangelische Gemeente in Zwolle organiseert zondag 12 februari 2017 een jeugddienst in de Kapel aan de Hogenkampsweg in Dieze-Oost. Thema van de dienst is: “Durf jij anders te zijn?”

De dienst wordt geleid door Henk van Dam, vaste voorganger van de VEG. Muzikale medewerking wordt verleend door een speciaal voor deze dienst samengestelde band van jongeren, zowel van buitenaf als ook vanuit de gemeente. Stephan v.d. Plas leidt de muziek in deze dienst.

Bijzonder onderdeel in de dienst is ruimte voor mensen die dat willen om te delen hoe je anders-zijn gestalte kunt geven. En er is een commitment-moment waarin mensen vanuit wat de dienst aanreikt concreet kunnen invullen hoe ze de komende week (uitdagend) anders willen zijn.

Voor deze uitdagende en gevarieerde dienst nodigt de VEG jongeren en ouderen van harte uit. Ook wie niet bij de VEG of bij een andere kerk hoort mag zich deze morgen welkom weten.

Henk van Dam vaste voorganger VEG Zwolle

Henk van Dam vaste voorganger VEG Zwolle

De Vrije Evangelische Gemeente, gevestigd in de Kapel aan de Hogenkampsweg, is een jonge dynamische gemeente die de afgelopen tien jaar een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Van een wat kleine, vergrijzende en naar binnen gerichte gemeente heeft de VEG zich ontwikkeld tot een gemeente die getalsmatig is gegroeid, waar jongeren en vooral jonge gezinnen met kinderen hun plek gevonden hebben en die in sterke mate gericht is op de wijk waar de gemeente is gevestigd.

Jongeren zijn één van de speerpunten voor de VEG. Vandaar ook de intensieve samenwerking met de interkerkelijke en internationale organisatie Youth for Christ die in de wijk samen met kerken volop actief is onder jongeren. In het totaalplaatje van heb bijzondere verhaal van deze gemeente past een jeugddienst als deze helemaal.

De jeugddienst begint om 10:00 uur, vanaf half tien staat de Kapel open voor wie komen wil. Na afloop is er een after-party in informele sfeer en gelegenheid om na te praten en elkaar te ontmoeten.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/02/10/uitdagend-thema-bij-jeugddienst-veg-zwolle/28446/