Kick Bras spreekt over protestantse spiritualiteit

Oosterkerk ugDr. K.E. Bras zal op woensdag 15 maart a.s. een lezing geven met als onderwerp ‘Protestantse spiritualiteit’. Deze lezing begint om 10:00 uur in de Oosterkerk aan het Koewegje 2 in Zwolle (nabij de Turfmarkt).

Protestanten denken zelf vaak dat zij niet zoveel spiritualiteit in huis hebben, maar dat ze een meer rationele en praktische vorm van religie belijden. Maar dat is een vergissing die samenhangt met een misvatting over wat spiritualiteit is.

Aan de hand van enkele fragmenten uit de Psalmen zal de spreker duidelijk maken wat spiritualiteit is en wat enkele kenmerken zijn van protestantse spiritualiteit. De protestantse spiritualiteit wordt volgens de spreker gekenmerkt door een eenvoudige, directe relatie tot God, die zich laat voeden door de bijbel als Woord van God en zich uit in een verantwoordelijke levensstijl.

Uitdagingen voor deze tijd: Hoe kunnen protestanten de relatie tot God voeden door persoonlijke en gemeenschappelijke rituelen? Hoe kunnen zij zich laten inspireren door de bijbel als ze die menselijke en tijdgebonden kanten van dit boek ernstig nemen? En hoe kunnen zij in al de hectiek van het hedendaagse leven centra creëren van contemplatie en gebed die ook voor hedendaagse mensen aantrekkelijk zijn?

Kick Bras

Dr. Kick Bras is emeritus predikant van de Protestantse Kerk en voormalig docent spiritualiteit aan de toenmalige Theologische Universiteit in Kampen en auteur van boeken op het gebied van spiritualiteit.

De lezing wordt georganiseerd door de 50-plus gespreksgroep Zwolle. De entree bedraagt vijf euro, inclusief een kop koffie of thee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert van de Venis, via tel. (038) 454 71 73 of stuur een e-mail naar fam.venis@home.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/03/08/kick-bras-spreekt-over-protestantse-spiritualiteit/28488/