WijZ start 7 april met Home-Start basistraining

WijZ organiseert vanaf 7 april in Zwolle een Home-Start basistraining, bedoeld voor nieuwe vrijwilligers. Via deze training worden vrijwilligers voorbereid om gezinnen tijdelijk te ondersteunen als het even niet zo soepel loopt binnen het gezin. De ondersteuning is gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen van ouders, zodat zij na verloop van tijd weer op eigen kracht verder kunnen.

De basistraining bereidt de vrijwilligers voor op het bieden van lichte (opvoedings) ondersteuning aan ouders met kinderen tussen 0 en 12 jaar.  Een belangrijk onderdeel van de training is: hoe kun je als vrijwilliger ouders versterken in hun kracht als opvoeder? Home-Start is landelijk ontwikkeld en wordt in Zwolle uitgevoerd door WijZ en Frion.

De basistraining bestaat uit vijf dagdelen en wordt gegeven op 7, 13 en 21 april + 12 en 19 mei (elke keer van 9:30 tot 12:30 uur), bij De Molenkamp (gebouw van Frion aan de Molenkampsweg 1 in Zwolle).

Vrijwilligers gezocht
Voor Home Start worden vrijwilligers gezocht die zich tijdelijk willen verbinden aan een gezin. De insteek is dat een vrijwilliger wekelijks het gezin bezoekt voor ondersteuning, praktische hulp en het bieden van een luisterend oor. Home-Start zoekt daarom vrijwilligers met een dagdeel per week tijd, die beschikken over opvoed- en levenservaring en een positieve instelling, meedraaien binnen een gezin leuk vinden en de vraag van het gezin centraal kunnen stellen.

Voor informatie en aanmelding kan contact worden opgenomen met één van de coördinatoren, Fenke Beeftink, via tel: 038 – 851 57 00 of stuur een e-mail naar zwolle@home-start.nl.

Meer informatie vindt u op www.home-start.nl of www.impluz.nl/project/home-start-zwolle.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/03/26/wijz-start-7-april-met-home-start-basistraining/28531/