Oosterkerk brengt Zwolse Passion op Goede Vrijdag

Zwolle heeft z’n eigen Passion, op Goede Vrijdag in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel. Zanggroep Koorbizniz Oosterwind heeft delen uit het lijdensverhaal gekozen en die verbonden met zeven Nederlandstalige popliederen en teksten. Zo ontstaat een nieuw vorm gegeven lijdensverhaal. Iedereen is 14 april 2017 om 19:30 uur welkom bij deze bijzondere viering. De toegang is gratis.

Koorbizniz Oosterwind is geïnspireerd door de jaarlijkse Passion op televisie. Ook in de Oosterkerk wordt verbinding gemaakt tussen het lijdensverhaal van Jezus en Nederlandstalige popmuziek. Door het gebruik van hedendaagse liederen brengt de zanggroep het lijdensverhaal dicht bij de actualiteit. Tijdens de uitvoering worden delen uit het lijdensverhaal voorgelezen. Deze evangelielezingen worden afgewisseld met verbindende teksten, geschreven door ds. Jan Woltinge.

Vanaf september 2016 is Koorbizniz Oosterwind begonnen met het meerstemmig instuderen van de liederen. Het koor wordt begeleid door diverse muzikanten. De muzikale leiding is in handen van Geeske Koopman-Ridderbos.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/04/01/oosterkerk-brengt-zwolse-passion-op-goede-vrijdag/28557/

1 reactie

    • c.merjenburgh on 12 april 2017 at 22:03

    Geen voor-verkoop ?

Reacties zijn uitgeschakeld.