Louisa Vos spreekt in Oosterkerk over Maarten Luther

Ds. Louisa Vos, luthers predikant in Zutphen, zal op woensdag 19 april 2017 een lezing geven met als onderwerp ‘Maarten Luther en zijn theologie’. De lezing begint om 10.00 uur in de Oosterkerk aan het Koewegje 2 in Zwolle (nabij de Turfmarkt).

Maarten Luther werd geboren op 10 november 1483. Het Europa van zijn tijd stond bol van ontwikkelingen. Ontdekkingsreizigers gingen op weg om nog onbekende gebieden te ontdekken, de boekdrukkunst bracht veel veranderingen. De filosofie, de theologie en de kerk kregen te maken met het rationalisme en alles wat daaruit voortvloeide.

Luther werd in die wereld groot. En als student theologie werd hij voor het eerst gewaar hoe ingrijpend het denken van mensen veranderde. Later als monnik en professor in de theologie kwam hij tot de reformatorische ontdekking van genade en rechtvaardiging. In deze lezing wordt een schets gegeven van het leven van Luther en wordt ingegaan op een aantal aspecten van zijn theologie.

De lezing wordt georganiseerd door de 50-plus gespreksgroep Zwolle. De entree bedraagt vijf euro, inclusief een kop koffie of thee. Iedereen is van harte welkom en opgave vooraf is niet nodig!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2017/04/11/louisa-vos-spreekt-in-oosterkerk-over-maarten-luther/28582/